top of page

Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer

Heb jij ook zo genoten van Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer? Dan heb ik een leuk nieuwtje, want het vervolg (Een hart zo vurig) ligt nu in de boekhandel! Is deze net zo goed als het eerste deel? Je leest het hier!

Het verhaal

Een hart zo vurig is het vervolg op Een vloek zo eenzaam.


Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat 'prinses' Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.
Look & Feel

Uitgeverij Blossom Books heeft van dit tweede deel wederom een mega mooie hardcover gemaakt met prachtige schutbladen die unieke fanart bevatten.


Het boek ligt fijn in de hand, ondanks dat het een redelijk dikke pil is. Het font van de broodtekst is ook prettig, maar is iets aan de kleinere kant. Dit maakte het niet minder fijn leesbaar voor mij. Het perspectief wordt afgewisseld in het boek (het ene hoofdstuk lees je vanuit het perspectief van Grey en het andere vanuit dat van Lia Mara). Dit wordt aan het begin van het hoofdstuk aangeduid met de naam van het personage dat je in dat hoofdstuk volgt.


Helaas vervaagt de folie van de titel op de voorkant en de rug van het boek als je er te vaak je hand over laat gaan, net als bij het eerste deel. Zo zonde; bij mij is de titel nu niet meer/nauwelijks leesbaar.


Oordeel

Wie heeft genoten van Een vloek zo eenzaam, gaat ook zeker weer genieten van dit tweede deel. Wederom wist Brigid Kemmerer mij met haar beeldende en levendige beschrijvingen vast te klampen aan de pagina's.

Het Beauty and the Beast-aspect is helaas niet meer terug te vinden in het verhaal; dat vormde duidelijk de basis voor de start van het avontuur van Rhen en Harper. Waar hun verhaal eindigt, gaat het in 'Een hart zo vurig' verder. Je duikt opnieuw in de magische wereld van Sinteldaal, maar volgt ditmaal twee andere belangrijke personages: Grey en Lia Mara. In eerste instantie was ik hier een beetje teleurgesteld over, maar naarmate je Grey en Lia Mara beter leert kennen, is het eigenlijk heel erg tof! Vooral de manier waarop hun pad elkaar kruist en hoe hun relatie zich ontwikkelt, vond ik veel intrigerender dan dat van Rhen en Harper.


In het begin was in een beetje sceptisch over Lia Mara, wie was zij? Ik wilde graag Harper weer terug. Maar nu ik het boek uit heb, weet ik het zeker: ik vind Lia Mara veel toffer dan Harper! Ze is vrij onzeker over zichzelf, maar ze staat haar mannetje en is niet bang om haar mening te geven.


Hoe het eindigt? Met een enorme cliffhanger! Helaas moeten we nog een tijdje wachten op het vervolgdeel dat op 17 november 2021 zal verschijnen bij Blossom Books: Een eed zo duivels. Met dit laatste deel rondt Brigid de trilogie over Rhen, Harper, Grey en Lia Mara op magische wijze af. Extra juicy is dat de vier personages die in de eerdere boeken een eigen stem kregen, in dit laatste deel lijnrecht tegenover komen te staan. Wie zal er zegevieren? Ik kan niet wachten om erachter te komen!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Blossom Books

Prijs: €19,99 / ebook: €9,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: november 2020

Vertaling: Tine Poesen

Pagina's: 480

ISBN: 9789463492317


Met dank aan uitgeverij Blossom Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page