top of page

Een kamer aan zee - Corina Bomann

Als haar partner plots overlijdt ziet Kim het niet meer zitten en stapt in de trein naar de plek waar haar vriend is verongelukt. Haar leven heeft het absolute dieptepunt bereikt. Maar dan spreekt Janet haar aan…

De inhoud

Kim ziet het leven niet meer zitten na het plotseling overlijden van haar grote liefde Jake, een beroemde surfer van het hoogste niveau. Ze besluit de trein te pakken en als ze in Cornwall op de klippen staat, op de plek waar haar Jake ook is verongelukt, wordt ze aangesproken door een dame op leeftijd, die bang is dat Kim zichzelf wat aan zal doen. Janet overtuigt Kim om met haar mee te gaan naar haar kleine cosy huisje nabij de kliffen.

Daar onstaat, tegen wil en dank van Kim, een bijzondere band tussen deze twee vrouwen. Van de sympathieke Janet ontvangt ze niet alleen een bijzonder en oud dagboek, maar ook laat Janet haar kennismaken met haar kleinzoon Dan. Het innerlijke gevecht van Kim neemt een andere wending als blijkt dat Janet ernstig ziek is en Kim samen met Dan onverwachts voor haar moeten zorgen. Tussendoor leest Kim dat oude dagboek. Wat gaat dat haar brengen?


Look & Feel

Een vrolijke matte cover met een klassieke illustratie van een typisch engels huisje erop.In glanzende letters de naam van de auteur op de voorzijde en op de dubbele schutbladen aan de binnenzijde meerdere titels van haar boeken.


Oordeel

Ook de nieuwste roman van Corina Bomann is weer een heel fijn boek uit de pen van deze populaire auteur. Zoals we van haar gewend zijn bevat dit boek een prachtige combi van heden en verleden. Ik kan erg genieten van de manier waarop ze de omgeving kan omschrijven. Het voelt elke keer alsof ik haast meeloop met haar. De schrijfstijl van Bomann neemt mij als lezer direct vanaf het begin mee in het boek; het leest als een trein. Wel is deze roman er een met een wat somber tintje waarin de dood een grote rol speelt. Voor mij eigenlijk net even te somber. Maar ondanks het soms wat zware verhaal weet Corina Boman weer een roman neer te zetten die smaak naar meer. Ik krijg geen genoeg van de boeken van deze auteur!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Boekerij

Auteur: Corina Bomann

Vertaling: Jolanda te Lindert

Prijs: € 22,99 (paperback) | €12,99 e-book

Publicatiedatum: 08.08.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789022599310


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page