top of page

Een kerst om te kussen - Alison Cochrun

Van uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik deelnemen aan de blogtour van Een kerst om te kussen van Alison Cochrun. Laat ik nu net een dag te laat zijn met het posten van mijn blog, oepsie! Maar ik denk dat ik het weer een beetje goed maak met mijn 4 sterren voor deze roman. Benieuwd naar waarom ik 'm 4 sterren geef? Dat lees je hier!

De inhoud

Ellie heeft het perfecte leven: ze is gelukkig, heeft een droombaan en op kerstavond een ontmoeting met haar droomvrouw. Maar helaas… Na een onenightstand en haar ontslag weet Ellie niet meer wat te doen. Ze gaat werken in een café en valt al snel in een sleur. Totdat Andrew, de eigenaar, haar een aanzoek doet voor een verstandshuwelijk om zo Ellies financiële en Andrews familieproblemen op te lossen. De familieproblemen beginnen hier echter pas voor Ellie wanneer ze erachter komt dat haar droomvrouw Andrews zus is! Dat wordt een awkward kerstdiner…


Look & Feel

Een mooi geillustreerd en kleurrijk en kerstig omslag. I love it! Enige minpuntje: jammer dat je aan het omslag niet ziet dat het om een queerroman gaat. Dat vind ik namelijk toch wel een groot USP van dit boek.


Oordeel

Oké, ik moet eerst bekennen: dit was mijn allereerste queerroman. Ik ben groot fan van Heartstopper, maar nog niet eerder las ik een volledige roman waarin het gaat om een queerliefde. Het was voor mij even wennen, maar de auteur zorgt ervoor dat je volledig wordt meegezogen in dit verhaal. Wat ik het lastigste vond was dat de auteur verschillende voornaamwoorden gebruikt, zoals die en hun voor een non-binair persoon. Eigenlijk juist daarom ontzettend goed en fijn dat een auteur dat in deze tijd heeft verwerkt in een boek. Laten we dat vooral normaliseren.


De auteur heeft een ontzettend fijne, humoristische schrijfstijl die ervoor zorgt dat je goed kan meeleven met de personages. Je sluit ze in je hart en het liefst wil je ze allemaal knuffelen en ervoor zorgen dat ze eindigen met hun 'droompartner'. Ook zet de auteur de perfecte kerstsfeer neer in dit boek; heerlijk!


Aan de hand van het omslag had ik gewoon een 'simpele' feelgood verwacht, maar tijdens het lezen ontdekte ik dat Een kerst om te kussen ook mooie diepere lagen heeft. Zo gaat het onder andere ook over het overwinnen van angsten (falen en jezelf herpakken) en het vinden van je eigen weg.


Kortom: Ben je op zoek maar een queer kerstfeelgoodroman met een diepere laag? Zoek niet verder en ren naar de boekhandel voor Een kerst om te kussen van Alison Cochrun. Ik heb ervan genoten.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Auteur: Alison Cochrun

Vertaler: Erika Venis

Prijs: €18,- / E-book €9,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 25-10-2023

Pagina's: 384

ISBN: 9789020549232


Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het toesturen van een recensie-exemplaar en mijn deelname aan de blogtour. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page