top of page

Een schot in de roos - Iris Visser

Een ongeplande roadtrip met een razend knappe Schot. Wat kan er misgaan? In Een schot in de roos van Iris Visser komt documentairemaakster Roos achter het antwoord op deze vraag. Een fijne feelgood waar je doorheen vliegt!Het verhaal

Documentairemaker Floor heeft alles over voor haar baan. Dat is dan ook de reden dat ze ja zegt tegen een klus die ze eigenlijk niet ziet zitten: afreizen naar Schotland om een item te maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader Robert.


Helaas is haar rijbewijs door een onhandig voorval ingenomen en moet ze op zoek naar een privéchauffeur. De knappe Schot Owen staat in eerste instantie niet te trappelen om haar in zijn camperbusje mee te nemen, maar heeft zo zijn eigen redenen om Robert op te willen sporen. Wat begint als een komische zoektocht vol tegenslagen, verandert al snel in een avontuur dat Floors leven voorgoed zal veranderen.


Look & Feel

Dit omslag schreeuwt absoluut FEELGOOD. Heerlijk! Getekende omslagen zijn bij mij altijd een favoriet. Enige minpuntje vind ik dat het omslag niet per se laat zien dat het verhaal zich grotendeels in Schotland afspeelt.


Oordeel

Ik moest even inkomen, maar vanaf het moment dat de hoofdpersoon op de verjaardag van haar collega (en crush) Jens is geweest, ging het los en wilde ik niet meer stoppen met lezen. Vooral het einde heb ik verslonden. Ik zie het boek absoluut verfilmd worden. Kunnen we dan Sam Heughan (bekend als Jamie Fraser uit de serie ‘Outlander’) als Owen krijgen??

 

Iris Visser heeft een fijne, toegankelijke schrijfstijl met een goed gevoel voor humor. Hoofdpersoon Floortje is een personage waar je geen genoeg van krijgt, heerlijk onhandig. Deed soms wat denken aan Bridget Jones. Ook de omschrijvingen van Schotland en de bijbehorende activiteiten/omgeving waren ontzettend leuk.

 

Het enige nadeel aan deze roman vond ik de grote hoeveelheid vergelijkingen door het hele boek heen. Dit had echt veel minder gemogen.

 

Een fijne feelgoodroman voor de lezers van Chantal van Gastel en Mireille Versteeg.

 

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Iris Visser

Prijs: € 15,- (paperback) | € 9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 31.01.2024

Pagina's: 304

ISBN: 9789402713831


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentários


RECENTE BERICHTEN

bottom of page