top of page

Een teken van jou - Sofie Cramer

Clara besluit na het overlijden van haar grote liefde om hem elke dag een sms'je te sturen met een kleine update van haar dag. Wat zij echter niet weet is dat zijn nummer weer is vrijgegeven na een paar maanden en dat de ontvanger een knappe jonge journalist is die erop is gebrand om de mysterieuze dame te vinden die hem deze berichten stuurt.

Het verhaal

Als Clara’s grote liefde Ben plotseling overlijdt, stort haar wereld in. Het stel had zich net verloofd en in plaats van haar dagen te vullen met het plannen van hun toekomst, moet Clara zich nu voorbereiden op een leven zonder hem. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten en nog steeds stuurt Clara regelmatig berichtjes naar zijn nummer om haar dagelijkse beslommeringen te delen, herinneringen op te halen of Ben te vragen haar een teken te geven dat hij nog steeds bij haar is.


Wat Clara niet weet is dat Bens telefoonnummer na verloop van tijd weer is vrijgegeven en dat haar berichten terechtkomen bij Sven, een journalist die geïntrigeerd is door de mysterieuze berichtjes en op zoek gaat naar de onbekende afzender.


Look & Feel

Een heerlijk fris ogend boekje; wit met kleurrijke confettistipjes verdeeld over de hele cover. Hier word je toch vrolijk van!


Het boek is geen dikke pil, maar beslaat slechts 240 pagina's. Het binnenwerk heeft een fijn font en heeft een prettig leesbare grootte. De hoofdstukken wisselen zich af in perspectief tussen de twee hoofdpersonages.


Oordeel

De flaptekst maakte mij al enthousiast het beloofde een hartverscheurende en tegelijkertijd romantische bedoeling te worden. Absoluut veelbelovend! Was dit ook het geval? Grotendeels wel, maar er is zeker een puntje van kritiek: af en toe had ik een beetje mijn twijfels bij de handelingen van Ben. Hij komt op de lezer soms over als een stalker door zijn obsessie voor het vinden van Clara. Dit was ongetwijfeld niet de bedoeling van de auteur, maar ik werd er soms toch een beetje ongemakkelijk van. Door het fijne idee achter het verhaal ('de diepere laag') wist ik dit opzij te zetten en kon ik gewoon genieten van de opbloeiende romance.


Sofie Cramer heeft een prettige schrijfstijl; zo'n eentje die aanspoort om lekker in één keer het boek uit te lezen. Ze maakt je nieuwsgierig, want je wil weten hoe het gaat aflopen: wat gaat er gebeuren tussen Sven en Clara? Ik ben absoluut nieuwsgierig geworden naar meer verhalen van deze auteur. Fans van Jojo Moyes en het boek P.s. I love you zullen zeker genieten van deze roman.


Kortom: Geen dikke feelgood, maar gewoon een fijn, vluchtig verhaal voor tussendoor.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: € 18,99 (paperback) / € 11,99 (ebook)

Oorspronkelijke titel: SMS für dich

Vertaler: Sylvia Wevers

Publicatiedatum: 09-09-2021

Pagina's: 240

ISBN: 9789402317282

RECENTE BERICHTEN

bottom of page