top of page

Een tweede kans voor Missy - Beth Morrey

Deze keer geen gevatte dertiger of wijze veertiger is de hoofdrol, maar we hebben het voorrecht om de 79 jarige Millicent (Missy) Carmichael te volgen gedurende een periode waarin het leven haar bijzondere kansen geeft. Heeft iedereen niet een tweede kans verdiend?

Het verhaal

Missy leeft alleen in een veel te groot, saai en doodstil huis. Haar wereld is klein, hoogtepunt van de dag is het lezen van overlijdensadvertenties afgewisseld met een korte wandeling door het park of de supermarkt. De eenzaamheid verwijt ze aan zichzelf. Ze mist haar man Leo, maar ook haar zoon die met zijn vrouw en Missy’s kleinzoon in het verre Australie woont. Met haar dochter heeft ze ook al geen contact meer.


Op een dag maakt ze tijdens een rondje in het nabijgelegen park, kennis met Sylvie en haar honden en de alleenstaande moeder Angela en haar zoon Otis. Deze ontmoeting zorgt ervoor dat haar leven een compleet andere wending zal gaan nemen. Na een inbraak besluit ze met tegenzin dat ze de tijdelijke zorg voor oppashond Bob op zich gaat nemen. En juist deze kwispelende vriend zorgt ervoor dat haar kleine wereldje langzaamaan een wereld wordt met invulling en één waarin het leven weer zin heeft.

Look & Feel

Een eenvoudige matte blauwgroene, haast sobere cover, die mijn inziens door de lezer niet direct in een hokje kan worden geplaatst. Het roze rondje met daarin “de hoopvolste roman van 2021” was voor mij de doorslag om het boek te gaan lezen. En daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen. Lees maar even verder…

Oordeel

Auteur Beth Morrey neemt ons mee in deze roman in het leven van een oude sombere dame op leeftijd en gedurende het verhaal leren we deze Missy steeds beter begrijpen en leven we met haar mee. We blikken terug naar haar jeugd, haar studieperiode, haar huwelijk en haar prille moederschap. We volgen haar door de jaren heen en zien de keuzes die zij maakt, niet allemaal even handig maar waardoor we de gevolgen ervan steeds beter gaan begrijpen.


Het boek heeft mij op meerdere manieren aangenaam verrast. Niet alleen een hoofdpersoon op leeftijd is onderscheidend; Beth Morrey heeft een prachtige schrijfstijl waardoor ik met regelmaat een ezelsoor in het boek achterliet om zinnen nogmaals te lezen, zo fraai! Daarnaast zijn de voorkomende emoties ten opzichte van kinderen, echtgenoot en vrienden en hond prachtig omschreven. We zien een vrouw die niet alleen zichzelf wil zijn maar ook worstelt met het zijn van echtgenote, moeder en vriendin.


Ik schreef het al eerder; een verrassende roman, die mij niet onberoerd heeft gelaten en ik heb het boek met plezier, nieuwsgierigheid én ontroering gelezen. “Een prachtig verhaal over liefde, verlies, schuld en de kracht van vriendschap”, schreef Jill Mansell. En inderdaad, ze heeft gelijk!


Dit boek behoort absoluut op jouw vakantiestapel! Doen, het is echt een aanrader!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos Uitgevers

Prijs: €21,99 (paperback)/€10,99 (ebook)

Publicatiedatum: april 2021

Pagina's: 416

ISBN: 9789026353789


Met dank aan Ambo|Anthos Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page