top of page

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

A tale as old as time... Iedereen kent het beroemde sprookje van Belle en het Beest vast wel. Auteur Brigid Kemmerer heeft in Een vloek zo eenzaam een geheel eigen sausje over dit schitterende verhaal gegoten. Een aanrader? Je leest het hier!

Het verhaal

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.


'Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.'Look & Feel

Een mega mooie hardcover met prachtige schutbladen die unieke fanart bevatten. Op deze schutbladen staat een tekening van Till & Dill van de hoofdpersonages uit het boek: Harper en Rhen. Uitgeverij Blossom Books weet hoe ze de lezers blij kunnen maken!


Het boek ligt fijn in de hand, ondanks dat het een redelijk dikke pil is. Het font van de broodtekst is ook prettig, maar is iets aan de kleinere kant. Dit maakte het niet minder fijn leesbaar voor mij. Het perspectief wordt afgewisseld in het boek (het ene hoofdstuk lees je vanuit het perspectief van Harper en het andere vanuit dat van Rhen). Dit wordt aan het begin van het hoofdstuk aangeduid met de naam van het personage dat je in dat hoofdstuk volgt.


Minpuntje: helaas vervaagt het folie van de titel op de voorkant en de rug van het boek als je er te vaak je hand over laat gaan. Zo zonde; bij mij is de titel nu niet meer/nauwelijks leesbaar.


Oordeel

Dit boek hield mij vanaf de eerste pagina in zijn greep. Wat een heerlijke hervertelling! Zo origineel! Geen grote clichés of voorspelbare gebeurtenissen. Het boek leest heerlijk vlot en heeft er bij mij zelfs voor gezorgd dat ik een paar avonden iets korter heb geslapen, doordat ik 'm niet weg wilde leggen...


Kemmerer schrijft heel beeldend en weet de personages levendig en goed uitgewerkt op papier te zetten. Je leert Harper, Rhen en ook commandant Grey goed kennen. Een bijzonder element: Harper heeft cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen (dit kan ontstaan voor of tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar). Het kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren (Bron: UMC Utrecht, 2021). Kemmerer heeft er in haar boek voor gezorgd dat Harper zich niet laat leiden door haar beperking en heeft haar neergezet als een daadkrachtige, sterke vrouw met 'scherpe randjes' (zoals Rhen het verwoord op pagina 33 in het boek). Ze is naast daadkrachtig ook moedig en eigenwijs, maar heeft ook zeker een zachte kant. Haar liefde voor haar broer en moeder is ondoorgrondelijk en ze wil er dan ook alles aan doen om weer terug te keren naar huis, koste wat kost.


De verhaallijn is gebaseerd op Belle en het Beest, een sprookje dat oorspronkelijk werd geschreven door de Franse romanschrijfster Madame Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve in 1740. Een vloek zo eenzaam is eigenlijk een moderne hervertelling. Het boek is trouw aan het originele verhaal, maar heeft een fijn verrassende twist. Zo wisselt Kemmerer tussen de moderne wereld en een fantasiewereld (eigenlijk is er dus sprake van urban fantasy).


De plottwist op het einde laat een heerlijk spannende ruimte over voor een vervolgdeel. En die komt er! 'Een hart zo vurig' zal verschijnen op 14 mei 2021 bij uitgeverij Blossom Books.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Blossom Books

Prijs: €19,99 / ebook: €9,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: november 2020

Vertaling: Merel Leene

Pagina's: 480

ISBN: 9789463491730


Met dank aan uitgeverij Blossom Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page