top of page

Emily in Paris - Catherine Kalengula

Toen het tweede seizoen van Emily in Paris op Netflix verscheen, heb ik gelijk het hele seizoen gebinged. Nu kan ik niet wachten op het derde seizoen, heerlijk! Toen ik dit boek voorbij zag komen dat aansluit op het eerste seizoen, wist ik dat ik 'm wilde lezen. Is hij net zo fijn als de serie?

Het verhaal

Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.


Dit boek bevat het verhaal van het eerste seizoen van de populaire Netflix-reeks, verteld vanuit het perspectief van Emily zelf.


Look & Feel

Een dun boekje met een foto van Lily Collins op de voorkant van de cover als Emily Cooper. Hij sluit hiermee goed aan op de serie. De hartjes over de hele cover geven het een speelse uitstraling, maar maakt het wat mij betreft wel een beetje kinderlijk.


Fijne korte hoofdstukken waardoor je door het boek heenvliegt.


Oordeel

Een prima boek voor de fans van Emily in Paris. Het verhaal in dit boek wijkt niet veel af van de serie; het is vrij één op één. Doordat ik eerst de serie heb gezien, waren alle 'grapjes' uit het boek voor mij al een beetje weggegeven. Ook kwam het boek hier en daar wat kinderlijk over (voor jongeren vanaf 12 jaar), maar dat werd dan weer tegengesproken door het woordgebruik en de onderwerpen (bv. seks).


Desalniettemin vloog ik door het boek heen en was het fijn om weer even in Parijs rond te dartelen met Emily. Geen grote aanrader, maar een prima tussendoortje.


Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: Horizon

Auteur: Catherine Kalengula

Prijs: €19,99 (paperback) / €9,99 (e-book) / €12,99 (audio)

Publicatiedatum: 17-10-2022

Pagina's: 224

ISBN: 9789464102994


Met dank aan Horizon voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page