top of page

Fabulant - Marloes Kemming

Fans van De kronieken van Narnia opgelet: dit fantasyboek kan nog wel eens jouw cup of tea zijn! Alleen al van de cover werd ik ontzettend blij en enthousiast! heeft dit boek mijn verwachtingen overtroffen? Je leest het hier!

De inhoud

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.


Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt, begint een avontuurlijke reis. Ze zoekt een nieuwe weg naar huis via raadselachtige werelden, op de hielen gezeten door het kwaad. Gelukkig krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen, en van de magiër Monsi. Maar dan komt Isa voor een zware keuze te staan: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? En kan een doodgewoon meisje het wel winnen van het kwaad?


Look & Feel

Een hardcover met een omslag waar je fantasyhart wat sneller van gaat kloppen. Magische wezens en bijzondere natuurverschijnselen geven de lezer alvast een voorproefje van de verbeelding die deze in het boek tegenkomt. Ik ben enthousiast over de vormgeving, well done!


Oordeel

Tijdens het lezen van Fabulant heb ik de hele tijd het gevoel gehad alsof ik een verhaal aan het lezen was dat was gebaseerd op De kronieken van Narnia! Een mysterieuze doorgang in het huis van een 'saai' iemand; een kind op avontuur dat ineens die magische wereld moet redden... Leuk gevonden! Fabulant is net als De kronieken van Narnia een sprookjesachtig verhaal waar je zeker een paar leerscholen uit kunt halen.


Gebaseerd op het omslag en de titel waren mijn verwachtingen vrij hoog. Het duurde echter even voor ik in het verhaal zat, omdat ik de opbouw ietwat langdradig vond. Er had net iets meer tempo in mogen zitten. Wellicht dat hiervoor is gekozen om de hoofdpersoon Isa iets beter te leren kennen; ze is namelijk het stereotype van een heerlijke vervelende puber en dat weet Kemming goed neer te zetten.


Marloes Kemming heeft een fijne, vlotte pen en weet haar personages en de fabelachtige wereld goed te omschrijven. Met lichte humor krijgt ze de lezers op de hand. Kinderen tussen de 10-12 jaar gaan dit zeker een leuk verhaal vinden.


Het einde lijkt ons wel voor te bereiden op een eventueel vervolg, dus ik ben heel benieuwd of die er gaat komen. Ga ik die dan lezen? Dat weet ik nog niet zeker, maar ik denk het wel. Ik ben benieuwd hoe het de personages verder vergaat en of Marloes Kemming mij volgende keer al direct vanaf het begin weet te binden aan het verhaal.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Moon

Auteur: Marloes Kemming

Prijs: €17,99 (paperback) / € 8,99 (e-book - gratis in Kobo Plus)

Publicatiedatum: 20 oktober 2022

Pagina's: 224

ISBN: 9789048866366


Met dank aan uitgeverij Moon voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page