top of page

Gallant - V.E. Schwab

Na Het onzichtbare leven van Addie LaRue verlangde ik naar een nieuw boek van V.E. Schwab. Toen ik hoorde dat Gallant dit jaar zou verschijnen sprong ik een gat in de lucht. En toen ik werd verkozen tot één van de vijf testlezers door Best of Fantasy (@bestoffantasy) op Instagram, kon ik mijn geluk niet op. Vond ik dit boek net zo heerlijk als haar vorige? Je leest het hier!


Het verhaal

Er zijn een paar dingen die de veertienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’


Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.


Look & Feel

Een prachtig gebonden uitgave met (als je de eerste druk in je bezit hebt) schitterende fanart in de schutbladen, een bedrukt boekblok vol blauwe rozen en schitterende illustraties. Dit boek is écht een musthave voor in de boekenkast van elke book lover.


Het is geen dik boek (hij lijkt zelfs dikker door het toevoegen van vele illustraties en enkele witpagina's), dus je vliegt er echt doorheen. Als je een beetje je best doet, heb je 'm binnen een dag uit.

Oordeel

Door Het onzichtbare leven van Addie LaRue, het vorige boek van V.E. Schwab, ben ik zwaar verliefd geworden op deze auteur. Gallant heeft ervoor gezorgd dat ik van haar ben gaan houden!


Ook in dit nieuwe boek komt de meer dan unieke schrijfstijl van Schwab goed naar voren. Met haar magische pen weet de auteur op haast poëtische wijze dingen te omschrijven. Vaak aan de hand van rake metaforen die je soms doen laten lachen en soms diep raken. Ze weet als geen ander hoe ze haar lezers moet binden aan personages en daardoor bracht de laatste pagina mij kippenvel. Want wauw...


V.E. Schwab weet elke keer haar lezers weer diep te raken en heeft er talent voor om hen compleet in het verhaal te zuigen. Dit keer had het verhaal voor mij een heel erg licht horrortintje (het was absoluut niet doodeng, maar gewoon een klein beetje onderbuikkriebels af en toe door de geestverschijningen die Olivia ziet en de donkere ruimtes waar ze zich zo nu en dan in bevindt). Laat je hierdoor niet afschrikken, want een beetje spanning zorgt ervoor dat dit verhaal er eentje is voor op-de-bank-zitten-en-uitlezen.


Kortom: een betoverend mooi boek, van binnen én buiten. Ga dit lezen, want... WAUW! Ik beloof je dat je hierna ook meer wil lezen van deze auteur. Ik kan nu al niet wachten op haar volgende boek! Kom maar door...


Sterren: *****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Auteur: V.E. Schwab

Prijs: €20,- (gebonden) / €11,99 (e-book)

Oorspronkelijke titel: Gallant

Druk: 1e druk (deze is limited edition)

Publicatiedatum: 1 maart 2022

Vertaling: Maren Mostert

Pagina's: 304

ISBN: 9789022595213


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page