top of page

Geef me je echt - Anne-Marije Maris

Voor velen is dit een tijd van onzekerheid en eenzaamheid. We missen onze vrienden en familie dicht om ons heen en alles wat zo vanzelfsprekend was, is voor nu vaak zo bizar lastig. En juist op dit moment verschijnt er een prachtig boekje in mijn bus; als dát geen brievenbusgeluk is?

De inhoud

Een boekje met maar liefst 77 gedichten vol denkstof. Stuk voor stuk zijn ze raak in elkaar getoverd. Over grote én kleine onderwerpen met veelal herkenbare thema’s voor elke lezer.


Alle gedichten gaan de werkelijkheid van imperfectie en kwetsbaarheid niet uit de weg. Ze laten ons zien dat maskers niet hoeven en muren mogen worden afgebroken zodat we onszelf weer herkennen en onze emoties kunnen, of juist moeten toestaan. Op deze manier kunnen we ons levenspad weer vervolgen en de hindernissen nemen. Zonder regen, geen regenboog.


Look & Feel

Een mooie handzame gedichtenbundel met een warmkleurend, mat omslag. Mooi is dan ook de symbolische zon die er uitspringt door haar glans. Een eenvoudige voorzijde, maar meer is ook niet nodig bij dit lieve boekje.

Op elke pagina lezen we 1 gedicht, zonder poespas en in een rustig lettertype. Om de paar pagina’s wordt de lezer verwend met een gedicht in handlettervorm, opgesierd door kleuren en eenvoudige subtiele illustraties.


Oordeel

Al lange tijd volg ik Anne-Marije met enorm veel plezier op Instagram (@brievenbusgeluk). Een betere naam had ze wat mij betreft niet kunnen bedenken! Op deze pagina deelt ze met haar volgers, naast haar prachtige gedichtjes, ook mooie handletterillustraties, kaarten en een kijkje in haar leven. Want dat is de grote inspiratiebron voor haar. Een pure dame die het leven niet fraaier maakt dan het is, maar oog heeft voor de kleine zaken die het leven juist zoveel mooier kleuren.

Dat ik in de gelegenheid werd gesteld om dit boekje te recenseren was dus ook een mooie verrassing! Het is echt een prachtige bundel, zo mooi om cadeau te doen. Als troostgeschenk of juist liefdevol presentje. Maar dit exemplaar ligt hier voorlopig mooi op mijn tafel zodat ikzelf, mijn gezinsleden of strakjes weer vrienden, het boekje er gewoon even tussendoor bij te pakken, open te slaan en er eentje te lezen. Of misschien wel 2…


Kortom: een absolute aanrader! De gedichtjes zijn stuk voor stuk mooie cadeautjes op papier; de één heel kort, de ander wat langer. Een boekje om te koesteren.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Palmslag

Prijs: € 15,99

Publicatiedatum: 28 januari 2021

Pagina's: 88 pagina;s

ISBN: 9789493059795


Met dank aan uitgeverij Palmslag voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentários


RECENTE BERICHTEN

bottom of page