top of page

Geheimen op Foxglove Farm - Christie Barlow

Welkom thuis in Love Heart Lane, was ik stiekem toch wel heel benieuwd naar wat het leven nog meer in petto had voor de bewoners van dit kneuterige Schotse dorpje. Op naar Foxglove Farm!

Het verhaal

Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt. Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan?


Look & Feel

Een lekker (haast) kneuterig omslag dat goed aansluit bij het eerste deel uit deze serie: Welkom thuis in Love Heart Lane. Een cover die absolute feelgood lijkt te ademen. Je krijgt spontaan zin om deze lekker te gaan lezen als je er alleen al naar kijkt. Smullen!


Een uniek detail aan deze roman? De ronde hoekjes (net als bij het eerste deel)! Dat is toch té leuk?


Oordeel

Geheimen op Foxglove Farm is een prima vervolg op Welkom thuis in Love Heart Lane. Ook in dit boek weet de auteur wederom de sfeer van de Schotse Hooglanden goed te weergeven en geeft je echt het gevoel dat je bij deze gemeenschap betrokken bent. Langzaam leer je de bewoners steeds beter kennen, waarbij je in dit tweede boek heen kijkje krijgt in het leven van Isla en Drew Allaway, de bewoners van Foxglove Farm. Natuurlijk komen alle andere inwoners van Love Heart Lane ook weer om de hoek kijken, waaronder Felicity en Fergus.


Ook dit deel gaf mij weer hele sterke Virgin River-vibes (van de boekenserie van Robyn Carr en is ook als Netflix-serie te bekijken); een klein stadje/dorpje, iedereen kent elkaar en de roddels gaan als een lopend vuurtje. Het verhaal is lekker kneuterig en niet altijd even geloofwaardig, maar dat is deels de charme van het boek. Niet te veel van verwachten en gewoon lekker lezen! Minpuntje: er zit soms net niet genoeg vaart in het verhaal. De auteur laat dan personages net iets te lang in een situatie zitten of ergens over kniezen. Wat ik dan wel weer heel goed vond aan dit boek is dat in deze roman de auteur een maatschappelijk probleem aankaart; helaas kan ik hier niet meer over vertellen zonder te spoilen.


Het was al met al, net als het vorige boek, een prima boek dat toch naar meer smaakt. Geen kwalitatief hoogstandje en er gebeurt niet al te veel, maar het las lekker weg. Ik ben weer benieuwd naar het volgende boek en hoe het de personages vergaat.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Christie Barlow

Prijs: €19,99 / E-book €9,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 20-10-2022

Pagina's: 336

ISBN: 9789024599486


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

コメント


RECENTE BERICHTEN

bottom of page