top of page

Gelukkig op Ibiza - Aline van Wijnen

Een feelgoodroman van eigen bodem: Gelukkig op Ibiza. Aline van Wijnen laat je kennis maken met Maud en neemt je mee naar het zonnige Ibiza tussen lief en leed door…

Het verhaal

Het lijkt Maud te lukken om uit haar armoedige verleden te ontsnappen. Haar baan bij een juwelier is één van de halmen waar ze zich aan heeft opgetrokken en het gaat haar goed af. Ze verafschuwd haar afkomst en zal dan ook niets nalaten om een ander leven op te bouwen.


Dan komt Chris op haar pad, ze ontmoet hem in de juwelierszaak tijdens haar werk. Deze aantrekkelijke man die altijd royaal presentjes koopt voor zijn knappe partners die elke keer weer wisselen. Een vonk lijkt over te slaan, maar Chris maakt al snel duidelijk geen vaste relatie te willen, no strings attached. Feestjes waar niets te gek lijkt, heerlijke etentjes onder de mooiste omstandigheden en fijne gesprekken.


Het fijne, gouden leven van Chris levert ze een heerlijke tijd samen op en ze lijken tevreden met de situatie.

Totdat ze samen naar het prachtige Ibiza vertrekken… De veilige situatie die ze samen zo voor ogen hadden blijkt toch íets gecompliceerder en emoties blijken toch niet geheel naar wens uit te zetten.


Look & Feel

De zomerse cover geeft ons een instant vakantiegevoel!. Een fijne matte voorzijde, opgesierd met krullende letters waarin de titel wordt genoemd. Eenvoudig, maar uitnodigend.


Oordeel

Terwijl ik aan het lezen was kreeg ik al het gevoel dat ik de personages uit deze roman al eerder had ontmoet. In het nawoord werd dat bevestigd; het gaat hier om een (onaangekondigd) vervolg op Aline van Wijnens eerdere roman Bestemming geluk, waarin Maud een bescheiden rol speelt. Overigens prima los van elkaar te lezen!


Een feelgoodroman die niet alleen regenbogen en slagroomtaarten schetst maar ons ook de keerzijde van een stralend leven laten zien. We volgen Maud tijdens haar strijd met haar verleden en leren Chris kennen die vecht tegen zijn angst om mensen te verliezen.


De personages worden door Van Wijnen in eerste instantie neergezet als zelfzuchtig, maar veranderen gedurende het verhaal voorzichtig naar sympathiek. Het einde had iets meer uitgediept mogen worden wat mij betreft.


Gelukkig op Ibiza is niet heel verrassend en wat voorspelbaar, maar dat maakt het boek niet minder leuk om te lezen. Aline van Wijnen heeft een fijne schrijfstijl die makkelijk wegleest. Al met al een prima roman!


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: €17,99 (paperback) / € 9,99 (ebook)

Publicatiedatum: juli 2021

Pagina's: 320

ISBN: 9789022585917


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page