top of page

Hartenbreker - Colleen Hoover

Na de dood van haar moeder heeft Beyah geen andere keuze dan naar haar vader te gaan, die ze tot op dat moment nauwelijks kent. Ze is getekend door haar verwaarloosde jeugd. Haar geheimen en teleurstellingen houdt ze voor zichzelf. Niemand kan haar meer raken; haar vader niet, zijn nieuwe echtgenote en haar dochter niet en zelfs de raadselachtige buurjongen Samson niet. Harten hebben geen botten, ze kunnen niet breken. Of toch wel?

De inhoud

Na een jeugd vol verwaarlozing en diepe armoede heeft Beyah haar uitvlucht eindelijk in zicht. Op eigen kracht heeft ze een beurs voor de universiteit weten te bemachtigen. Als ze vlak voor haar vakantieperiode haar verslaafde moeder dood thuis aantreft onder de meest ellendige omstandigheden, rest haar maar een uitweg; naar haar vader. Haar vader heeft nauwelijks een rol gespeeld in haar jeugd en met tegenzin vertrekt ze naar hem, zijn nieuwe partner en haar dochter Sara.


Door alle ellende heeft Beyah, aan de vooravond van haar volwassenheid, een hoge muur om zichzelf heen gebouwd, niemand mag haar meer raken. Eigenlijk heeft ze door haar verleden nooit kind kunnen zijn. Maar dan leert ze tijdens deze zomer niet alleen het familiegevoel kennen maar ook de buurjongen Samson en voelt ze, ondanks haar opstandigheid, langzamerhand een genegenheid voor hem. Stapje voor stapje delen ze elkaars geheimen en groeit het vertrouwen in het leven en in elkaar. Voordat echter het laatste woord gesproken is, wordt hun samenzijn op heftige manier onderbroken en blijft Beyah in paniek achter, vol vragen en onrust.


Dan moet ze opnieuw bedenken wat voor weg ze zal gaan bewandelen zonder dat haar hart breekt, want ze weet inmiddels dat er wel een bot om haar hart heen groeit…


Look & Feel

Kleurrijke matte cover met daarop prominent de Engelse titel, daaronder in het klein de Nederlandse (Hartenbreker) titel en vermelding dat het hier om de Nederlandse editie gaat. Een prachtige gekleurde windmolen op de voorkant; refererend naar een belangrijk detail uit het verhaal.


Oordeel

Wederom een aangrijpende roman van de populaire Colleen Hoover. Wat is ze toch een goed auteur! Na een haast rauw en deprimerend begin van het boek, zoog de auteur mij mee in het verhaal. Ik proefde de wanhoop, de opstandigheid en de eenzaamheid van de hoofdpersonage. De verhaallijn is nimmer saai, mooi opgebouwd en leest heel vlot weg. Ik had het boek dan ook zo uit. Wegleggen was lastig.


De omstandigheden waarin de personages zijn beland, geven reden tot nadenken, de relaties tot elkaar eveneens. Af en toe vond ik dat er wat meer verdieping in kon maar ondanks dat heeft het mij toch kunnen bekoren.


Geen makkelijk liefdesverhaaltje maar een krachtig verhaal. Bitterzoet en hartverscheurend, maar bovenal heel mooi!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Auteur: Colleen Hoover

Prijs: €18,- (paperback) / €11,99 (e-boek)

Publicatiedatum: 05.07.2023

Pagina's: 320

ISBN: 9789020551495


Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page