top of page

Heartstopper 4 - Alice Oseman

Charlie en Nick hebben mijn hart gestolen in de eerste drie delen van de Heartstopper-serie, dus toen boek 4 door de brievenbus werd geschoven, sprong ik een gat in de lucht! Is hij weer net zo fijn als de vorige delen? Je leest het hier!

Het verhaal

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.


Look & Feel

Ook dit vierde deel heeft weer een heerlijke frisse, kleurrijke cover met een inmiddels herkenbare illustratie. Hij past weer perfect bij de voorgaande delen. Ze vormen één lijn. Leuk ook hoe de hoofden van Charlie en Nick elkaar afwisselen op de rug van de boeken.


Het binnenwerk bestaat uit mooie zwart-wit illustraties en goed te lezen teksten (het is een comic; dus een soort stripboek).


Oordeel

Wat was deze weer goed! Met deze boeken kan je niet anders dan op de bank zitten en uitlezen (binnen een uur). Alice Oseman heeft er met mij absoluut een fan bij gekregen. Reikhalzend kijk ik nu alweer uit naar het volgende boek. Die liefde tussen Charlie en Nick is toch heerlijk?


Naast dat LGBTQ en de acceptatie hiervan (bij de persoon zelf en bij mensen in de directe omgeving) een belangrijk thema is in deze serie, speelt in dit boek een eetstoornis de hoofdrol. Wat een nare ziekte en ook zó belangrijk dat hierover gesproken en gelezen kan worden. Oseman weet dit op een zeer nette manier over te brengen op de lezer. Ze raakt je en brengt je de urgentie over.


Kortom, een absolute aanrader! Alice Oseman is de stem van een nieuwe generatie. She rocks! Ik kan ook absoluut niet wachten op de Netflix-versie van de Heartstopper-serie! Kom maar door!


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Best of YA (uitgeverij Unieboek | Het Spectrum)

Auteur: Alice Oseman

Vertaald door: Niels van Eekelen

Prijs: €15,- (paperback; per stuk)

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 384

ISBN: 9789000380749

RECENTE BERICHTEN

bottom of page