top of page

Heartstopper 5 - Alice Oseman

De Hearstopper-comics van Alice Oseman hebben al vele harten veroverd van over de hele wereld, waaronder die van mij! De eerdere delen van deze serie heb ik verslonden! Heb ik dat ook weer gedaan bij het vijfde deel? Dat vertel ik je hier...Het verhaal

Nick en Charlie hebben veel meegemaakt in de tijd sinds hun ontmoeting. Een eerste crush, het ontdekken van hun seksualiteit en uiteindelijk het uit de kast komen bij familie en vrienden – die niet altijd even begripvol reageren. Nu ze eindelijk die vier belangrijke woorden tegen elkaar gezegd hebben, probeert Charlie zijn moeder over te halen om hem bij Nick te laten slapen. Maar Nick gaat volgend jaar naar de universiteit, waardoor alles op het punt staat te veranderen.


Look & Feel

Heerlijke frisse, kleurrijke cover met mooie illustraties. Fijn hoe ook dit deel weer perfect aansluit bij de eerdere delen! Zodoende staan ze mooi naast elkaar in de kast.


Het binnenwerk bestaat uit prachtige zwart-wit illustraties en goed te lezen teksten (het is een comic; dus een soort stripboek).


Oordeel

Ook dit vijfde deel van de Hearstopper-serie wist mijn hart te verwarmen! Dit vijfde boek is wederom prachtig en puur vol herkenbare ‘problemen’ voor jongeren. Er is niemand die dit zo goed en realistisch kan omschrijven en illustreren als Alice Oseman. Binnen één dag had ik dit nieuwe deel verslonden en in snak nu al naar het volgende deel, want JA!!!!! DIE GAAT ER KOMEN!! Dat heeft Alice Oseman aangekondigd! Van deze LHBTQ+-serie is zijn er wereldwijd al meer dan een kwart miljoen verkocht en daar kan ik niet anders dan begrip voor hebben, want wat is dit perfect!

 

Nog niet begonnen aan deze serie? Absoluut doen! Je raakt verslaafd aan de liefde tussen Nick en Charlie.


Sterren: *****

Specificaties

Uitgever: Best of YA (uitgeverij Unieboek | Het Spectrum)

Auteur: Alice Oseman

Vertaald door: Niels van Eekelen

Prijs: €15,99 (paperbac) / €5,- (ebook)

Pagina's: 336

Publicatiedatum: 07 december 2023

ISBN: 9789000381258

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page