top of page

Het gefluister achter de deur - TJ Klune

Soms lees je de tekst op de achterkant van een boek en weet je bij voorbaat al dat je van het boek gaat houden. Dat had ik met Het gefluister achter de deur van TJ Klune. Nu ik het uit heb, houd ik er nog net zo veel van? Ik vertel het je hieronder ;)

Het verhaal

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis.


Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven.


'Maak het beste van wat je hebt zolang je het hebt, van het goede en het slechte, van het mooie en het lelijke.'


Look & Feel

Het omslag doet wellicht een beetje kinderachtig aan (ik kreeg dan ook soms de vraag of het een kinderboek was dat ik las), maar past desalniettemin perfect bij de inhoud. Het theehuis is ontzettend goed geillustreerd op basis van de omschrijving van de auteur. Tof hoe de schaduw van het hert later pas duidelijk wordt in het verhaal.


Het perfecte formaat van een hardcover; niet te dik en te groot. Houdt prettig in de hand. De hoofdstukken zijn vrij lang en cijfermatig ingedeeld. Een fijn leesbaar lettertype.


Oordeel

Man, man, man…. Wauw! Absoluut een van mijn favoriete boeken van dit jaar. Een roman die flink blijft nasudderen en je enorm aan het denken zet. Door dit boek ben ik absoluut een stukje minder bang geworden voor de dood. Ik kan alleen maar hopen dat er iemand zoals Hugo en Mei op mij wacht als mijn tijd daar is en mij net zo goed helpt als dat ze deden met Wallace. Ik ben benieuwd wat voor soort thee ze mij voorschoten...


TJ Klune heeft echt een magische pen en weet als geen ander hoe je emotie op papier moet zetten. Nog niet eerder ben ik tijdens het lezen zo intens van personages gaan houden.


Kortom, een dikke vette aanrader dit boek! Ook absoluut eentje om tijdens de kerstdagen te lezen, want ik kreeg een beetje het gevoel dat dit boek is afgeleid van A Christmas Carol van Charles Dickens. Dit is er eentje die je in je hart gaat sluiten en eigenlijk nog een keer zou willen lezen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de andere boeken van TJ Klune. Gelukkig heb ik Het weeshuis in de Azuurblauwe Zee nog liggen op mijn stapeltje...


Sterren: *****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Volt

Auteur: TJ Klune

Vertaler: Anneke Bok en Claudia de Poorter

Prijs: €17,50 / E-book €11,99 / Audiobook €12,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 29-09-2022

Pagina's: 433

ISBN: 9789021467924


Met dank aan uitgeverij Volt voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page