top of page

Het hart van de Adelaar - Emmelie Arents

In dit fantasy-debuut van Emmelie Arents is niets wat het lijkt en heeft elke wens zijn prijs. Het hart van de Adelaar is een verhaal vol intriges, liefde, vriendschap, magie en verraad. Stap in de magische wereld van de Bewerkers...

Het verhaal

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet.


Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen.

De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?


Look & Feel

Een schitterende, chique blauwe cover met gouden siersels en in het midden een grote adelaar, die verwijst naar de Adelaars uit het boek. De cover vraagt erom om opgepakt te worden.


Op een van de eerste pagina's is een kleine kaart te vinden van het land waarin we ons bevinden. Deze ziet er niet ontzettend professioneel uit, maar is een leuke toevoeging. Het was mooier geweest als de kaart was 'uitgesmeerd' over een hele spread (2 pagina's). Ook vind je een klein overzichtje met de verschillende soorten Bewerkers die je in het boek tegenkomt. Dit ervaarde ik als zeer prettig, want als je het even niet meer begreep (wat eigenlijk alleen heel af en toe in het begin voorkwam) dan kon je even terugbladeren.


De korte hoofdstukken zijn zeer fijn. In het eerste deel van het boek lees je vanuit het perspectief van Joana en leer je haar goed kennen. In het tweede deel wissel je van perspectief met enkele andere belangrijke personages.


Het boek is €18,99, wat niet al te veel is voor zo'n mooie dikke hardcover.


Oordeel

Wat een heerlijk boek! Emmelie Arents heeft mij zeker weten te verrassen met deze haar debuut. In dit fantasy YA-boek maken we kennis met een nieuw begrip: Bewerkers. Bewerkers krijgen specifieke magische krachten met behulp van 'wensstenen'. Zo zijn er de hartbewerkers, die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat iemand anders verliefd wordt op een bepaald persoon en kunnen de lichaamsbewerkers iemand binnen no time uitschakelen door ze flauw te laten vallen of te verwonden of ze kunnen juist iemand genezen. Een heel goed uitgewerkt concept en zeer origineel!


Er zit ontzettend veel potentie in de pen van Emmelie Arents. Eenmaal begonnen wil je dit boek niet meer wegleggen. Het bevat spanning, romantiek, vriendschap, intrige, verraad en een flinke dosis fantasie. Emmelie schrijft zeer prettig met voldoende spanning en fijne (onverwachte) twists in het verhaal. Ze weet hoe ze de lezer moet boeien en vasthouden met haar vlotte pen en bijzondere personages, maar er zijn zeker nog aandachtspuntjes waar ze aan moet werken. Zo had de opbouw hier en daar bijvoorbeeld een stukje beter gemogen. Het was bijvoorbeeld een beetje gek dat Evan en Joana gelijk op vertrouwde voet met elkaar leken te staan. Alsof ze elkaar al jaren kenden. Daarnaast vliegt Arents soms een beetje te snel door de verbeelding heen. Zo mag ze wel iets langer stilstaan bij bijvoorbeeld de beschrijving van een locatie, zoals het kasteel en een dorp.


Stiekem hoop ik nog op een vervolg, want ik wil meer van Joana en haar geliefde. Helaas heeft Emmelie aan mij via Instagram (@emmeliearents) laten weten dat zij zelf de voorkeur geeft aan een standalone en dat een vervolg er waarschijnlijk niet inzit. Ach, ik blijf duimen!


Kortom: een zeer goed debuut met een unieke wereld. Een absolute aanrader voor wie een vlotte fantasy wil lezen! Wat een origineel, haast sprookjesachtig verhaal! Ik ben benieuwd of ik ontwikkeling zal zien in haar volgende boeken. Ik kijk er in elk geval erg naar uit, want van dit boek heb ik erg genoten.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Hamley Books

Prijs: €18,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 25 augustus 2020

Pagina's: 360

ISBN: 9789463967242


Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page