top of page

Het kan ook nooit normaal - Lieke Hester

Heb jij altijd al eens stiekem een dagje over de schouder van een politieagent willen meekijken? Lieke Hester biedt in Het kan ook nooit normaal een uniek kijkje achter de schermen in het leven van een hoofdagent in Amsterdam.

Het verhaal

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.


Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.


Look & Feel

Het boek heeft een vrolijk omslag met de lachende politieagente/schrijfster Lieke Hester op de cover. De gele kleuren op de rug en van de teksten maken het boek lekker fris om te zien.


Het boek bevat een inhoudspagina, waardoor je makkelijk bepaalde verhalen kan terugvinden en eventueel kan herlezen.


Oordeel

Het kan ook nooit normaal is ontzettend boeiend, humoristisch, plat Amsterdams en is met veel vaart geschreven. Je wil absoluut blijven doorlezen, want de belevenissen van deze hoofdagent zijn om van te smullen, super leerzaam en héél interessant. Het is zeer toegankelijk geschreven, waarbij sommige hoofdstukken niet geschikt zijn voor lezers met een zwakke maag. Gelukkig is Lieke zich hiervan bewust en verschijnt er voor deze desbetreffende hoofdstukken een disclaimer.


Dit boek geeft je een kijkje in de keuken (bijna letterlijk, want Lieke houdt heeeeeeel veel van eten blijkt in dit boek) van een hoofdagent in Amsterdam. Je ontwikkelt absoluut nog een stukje meer respect voor de mensen met dit beroep. Ook leuk: de vele herkenbare plekken in Amsterdam. Zo kom ik zelf ook graag bij restaurant Olijfje (het zit vlak bij mijn werk).


Wat ik ook heel erg goed vind aan dit boek is dat Lieke ook maatschappelijke problemen aankaart, zoals de lange wachtrijen voor psychologische problemen, het uitschelden en bejegenen van ambulancepersoneel en de vele daklozen. Ze creëert hier toch weer een extra stukje bewustwording.


Klein minpuntje: soms iets te veel herhaling. Zo vertelt ze in meerdere hoofdstukken dus dat ze echt dol is op eten, dat ze de afwisseling in haar werk zo leuk vindt en wordt een bepaalde situatie in het boek, waarbij Lieke gewond raakt, een paar keer opnieuw uitgelegd. Dat laatste is niet nodig, want de situatie is dermate heftig dat de lezer dat echt wel onthoudt. Een leuke vorm van herhaling: dat de titel van het boek vaak terugkomt (tijdens de gesprekken met haar collega's).


Kortom: dit boek wil, nee, móét je lezen. Je gaat anders tegen deze hardwerkende mensen aankijken die elke dag hun best doen om ons land een stukje veiliger te maken.


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Lieke Hester

Prijs: €21,99 (paperback) / €4,99 (e-book)

Publicatiedatum: mei 2022

Pagina's: 320

ISBN: 9789402709674


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page