top of page

Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen

Schitterende bloemrijke omschrijvingen, woeste zeeën, een opbloeiende romance tussen vijanden en heel veel geheimen. Ben je op zoek naar een nieuwe favoriete fantasy-serie? Dan zou het zomaar kunnen dat Het Koninkrijk der Bruggen hét boek is dat gaat voorzien van uren leesplezier.

Het verhaal

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.


Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?


Look & Feel

Wat is deze uitgave weer prachtig! Het wordt bijna saai om de mooie limited editions te omschrijven van Boekerij, want ze zijn keer op keer wederom een geweldige aanwinst voor je boekenkast. Zo ook deze editie weer, waarbij de binnenkant van het stofomslag bedrukt is met een landkaart, en de hidden cover heeft een prachtig bedrukking van zwierende golven. Op de schutbladen is prachtig artwork te zien. Dit boek wil je dus eigenlijk alleen al hebben door de looks.


Oordeel

DAMN. Wat een boek en wát een begin en eind!! Een ware page-turner. Ik zat er gelijk vanaf het eerste hoofdstuk in en had geen moeite met het duiken in een nieuwe wereld. Heerlijk! Danielle L. Jensen heeft écht een fijne schrijfstijl. Ze omschrijft alles zeer sprookjesachtig, waardoor er goed een beeld te schetsen valt in je hoofd. Tof hoe ik een haast exotisch oord voor mij zie vol bloemen, bomen, mysterieuze lichtinval, woest zwaaiende golven en grote bergen/rotsen en haast de vogels hoor zingen.


De auteur strooit wel een beetje veel met locaties/plaatsen/steden/etc; de hoofdpersonen wisselen vaak van locatie. Het is dus heel erg fijn dat er een landkaart is toegevoegd aan het boek. Deze is te vinden in het stofomslag, wat er schitterend uitziet, maar in de praktijk toch niet zo handig blijkt te zijn. Ik had de kaart liever gewoon in het boek willen hebben, omdat ik het stofomslag altijd apart leg als ik het boek aan het lezen ben om te voorkomen dat deze beschadigt.


En dan moeten we het natuurlijk nog even hebben over de heerlijk opbloeiende liefde tussen de hoofdpersonages, want die is toch wel heel fijn! Lara en Aren hebben een bepaalde aantrekkingskracht waarvan je als lezer geen genoeg kan krijgen. Heerlijk die opbouwende chemie die op het einde van de pagina's af lijkt te spatten. Hierbij speelt hun ontwikkeling een grote rol en dat weet Jensen heel goed weer te geven.


Please, uitgeverij Boekerij, laat ons niet te lang wachten op het vervolg! Het kriebelt écht om verder te lezen. I need more!


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Oorspronkelijke titel: The Bridge Kingdom

Auteur: Danielle L. Jensen

Vertaling: Valérie Janssen

Prijs: €22,99 (hardcover) / €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 22 maart 2022

Pagina's: 448

ISBN: 9789022595220


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page