top of page

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

De lieve, doortastende, positieve begindertiger Lou ontmoet bij toeval de norse, chagrijnige en negatieve oude Edgar Allsop in de plaatselijke supermarkt in Foxwell. Wie had kunnen bedenken dat deze twee elkaars leven volledig op z'n kop zouden zetten?

De inhoud

Als Lou haar baan kwijtraakt en bovendien ook nog zonder woonruimte komt te zitten, besluit ze naar haar schoolvriend Sammy in de Cotswolds te vertrekken. Vanuit het kleine dorpje Foxwell zal ze haar toekomst gaan uitstippelen. Bij aankomst in Foxwell ontmoet ze in de plaatselijke supermarkt de norse oude Edgar Allsop die door ongelukkige omstandigheden niet mee alleen naar zijn oude landhuis, net buiten het dorp, kan komen. Ondanks zijn gemopper besluit Lou hem te helpen thuis te komen alvorens ze eindelijk naar haar schoolvriend Sammy toe kan.


Sammy biedt haar de slaapkamer aan van zijn oudere broer die altijd druk is met zijn baan als architect en doorgaans op reis. Waar ze even geen rekening mee hebben gehouden, is dat Remy juist die avond thuis komt. En dat terwijl zij net haar intrek heeft genomen in zijn slaapkamer. Dan biedt Edgar haar een baan aan die haar voorlopig uit haar probleem kan helpen; als ruil voor hulp aan de oude bejaarde man krijgt zij een royale woonruimte beschikbaar in het oude landhuis van hem. Bij dit aanbod hoort ook nog een onvoorstelbare andere aanbieding maar die mag onder geen voorwaarde gedeeld worden met anderen....


Lou gaat dit avontuur aan en vanaf dat moment leven wij mee met haar, de oude brompot Edgar, haar vriend Sammy, die onverstoorbaar doorgaat om door te breken als zanger en natuurlijk de architect Remy, die natuurlijk heen oog heeft voor Lou...


Look & Feel

De vrolijkste matte cover allertijden; vol kleurige bloemen en vogeltjes en met glanzende kalroze letters de naam van de auteur vermeld. De illustratie van de voorzijde loopt door op de zij- onder- en bovenkant van deze eerste druk: de limited edition. Dus mijn feelgoodgevoel begon al met de buitenzijde!


Extra leuk was ook het getekende plattegrondje van het dorpje Foxwell in het begin van het boek.


Oordeel

Wat een fijne "Mansell" weer! Ondanks het feit dat ik er eerst even in moest komen, nam de schrijfster me toch weer mee in haar verhaal. Knap hoe Jill altijd de komische kant afwisselt met wat diepere emoties. Zonder dat je het doorhebt, leef je behoorlijk mee met alle personages in het verhaal. Ik denk dat juist dat het dus niet perse een (te) makkelijke Feelgood maakt, maar vooral tot een heerlijke doorlezer.


Ik kan altijd enorm genieten van de kleine dorpjes die Mansell omschrijft in haar romans, zo ook die waarin dit verhaal zich afspeelt. De bewoners, de locale ondernemers, de winkeltjes en de pub, ze worden zo heerlijk omschreven. Zo goed dat ik eigenlijk geen behoefte heb gehad om het plattegrondje van Foxwel erbij te pakken (opgenomen voorin het boek).


Kortom: een leuk verhaal met een grappig plot waardoor ik in twee dagen dit fijne boek met gemak en plezier uitlas.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Luiting -Sijthoff b.v

Auteur: Jill Mansell

Vertaling: Marja Borg

Prijs: €22,90 (paperback) / €13,99 (ebook)

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 18 april 2023

Pagina's: 384

ISBN: 9789021034690


Met dank aan uitgeverij Luitingh Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Kommentare


RECENTE BERICHTEN

bottom of page