top of page

Hotel Happiness - Floortje Sanders

Nu de dagen weer korter worden durf ik weer heerlijk aan de winter te denken. Deze periode is toch echt mijn favoriet; kaarsjes aan en met een boek op de bank. Niet verwonderlijk dat ik dan ook met veel plezier dit winterse, “kersterig” ogende boek met een veel belovende titel, oppakte om te gaan lezen. Maar al snel bleek niet alles in dit verhaal rozengeur en maneschijn te zijn…

Het verhaal

Het loopt tegen het eind van het jaar als Lana halsoverkop vertrekt vanuit het Franse Annecy naar het winterse Nederland. Ze laat haar radeloze partner daar achter zonder te laten weten dat ze naar Amsterdam is vertrokken en daar in het bruisende centrum in een hotel gaat werken. Hier wordt ze met open armen ontvangen; niet alleen omdat ze haar talen goed spreekt maar ook omdat ze uitstekend past in het team van Hotel Happiness. We maken kennis met haar nieuwe collega’s, een nieuwe vriendin op leeftijd, de hotelgasten (ééntje in het bijzonder) en ontrafelen stapje voor stapje haar grote verdriet. Maar waarom kan ze haar partner Julien toch niet loslaten? Of toch wel?


Look & Feel

Zoals ik mijn recensie al heb ingeleid, ben ik een groot fan van winter en alles wat maar met kerst te maken heeft. Jij ook? Dan zit je echt goed met dit boek! Een heerlijk frisse matte omslag vol sneeuw en decemberlichtjes erop. Natuurlijk ook een knipoog naar de Amsterdamse grachtenpanden.


Oordeel

Met dit boek heb je als lezer een echte feelgood in handen, geschreven door Floortje Sanders, het pseudoniem van Nelleke van den Oever-van Koningsveld. Ze zet met dit boek een echt lekkere weglezer op de feel-good-kaart; met humor, absurde situaties en een flinke dot lastige romantiek. Heel fijn ook dat het zich afspeelde in één van mijn favoriete steden: Amsterdam; herkenbare plaatsen en leuk omschreven. Maatschappelijke thema’s worden niet vermeden. Zo worden homofilie, geloofscultuur en overspel prachtig verweven in dit verhaal. Maar ook het verlies van een dierbare speelt een heel belangrijke rol in deze roman. Met dat laatste had ik soms wat moeite, vond ik -door alle heftigheid- wat lastig passen in het thema feelgood; maar het was wel een functionele rode draad in het verhaal. Benieuwd hoe jij dat ervaart…


Mijn conclusie: 4 grote stralende kerststerren voor Hotel Happiness, de fijne debuutroman van Floortje Sanders! En weet je wat het leuke is? Er is een deel twee in aantocht, dus we kunnen uitkijken naar een vervolg. Ik kijk er zeker naar uit!


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Floortje Sanders

Prijs: €19,99 (paperback) / €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 18 oktober 2022

Pagina's: 304

ISBN: 9789021030340


Met dank aan Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page