top of page

Ijsbreker (Maple Hills 1) - Hannah Grace

Een van de meest populaire boeken van dit jaar op TikTok: Icebreaker van Hannah Grace. Oh, wat ben ik blij dat hij is vertaald door Love Books! Samen met @jenniferleest (Instagram/TikTok) las ik deze roman en werden we samen verliefd op ijshockeyer Nathan...

De inhoud

Anastasia Allen heeft één doel in haar leven: een plek veroveren in het Amerikaanse kunstschaatsteam. Ze werkt keihard om de beste te zijn van het universiteitsteam van Maple Hills. Stassie wil winnen, en heeft daar alles voor over.


Nathan Hawkins is als aanvoerder van het ijshockeyteam de Maple Hills Titans gewend de verantwoordelijkheid voor zijn hele team te dragen. Wanneer door een klein misverstand de kunstschaatsers en ijshockeyers de rest van het semester de ijsbaan moeten delen, is Nathan vastbesloten dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met de bloedfanatieke Stassie, die haar frustratie over het delen van de ijsbaan duidelijk laat merken.


Maar dan is er ineens een probleem dat Stassie niet zelf kan oplossen. Nathan lijkt de enige die haar kan helpen. De spanning tussen de twee stijgt van alle kanten. Maar Stassie maakt zich geen zorgen. Want verliefd worden op een ijshockeyer… Dat zou haar nóóit overkomen. Of toch wel?


Look & Feel

I love dit soort illustraties op een boekomslag, heerlijk! Echt een hoog oppakgehalte. Aan deze illustratie kan je eigenlijk al direct zien dat je een feelgoodboek gaat lezen.


De hoofdstukken wisselen af in perspectief tussen Anastasia en Nathan.


Oordeel

Wat heeft Hannah Grace een fijne schrijfstijl!! Met de 460 pagina’s is deze roman een echte dikkerd, maar je vliegt er doorheen. Niet zo zeer omdat er veel gebeurt, maar omdat Grace heeft gezorgd voor vlotte dialogen, humor en een enemies-to-lovers trope (al vond ik dat deze wel vrij snel tot een einde kwam SPOILER: - meer dan de helft van het boek zijn de hoofdpersonen ‘samen’).


Er komen vrij veel personages in dit boek voor, maar Hannah Grace heeft ze wel allemaal een duidelijke stem gegeven. Nu vond ik Anastasia niet een van de meest leuke personages ever, maar Nathan daarentegen… daar zou ik niet een beschuitje, maar een beschuitrol mee willen eten!! Een zorgzame man met humor die niet bang is om zijn gevoelens te delen. Love that!


Dan wil ik het héél graag nog even hebben over Aaron. Wauw, wat heb ik een hekel gekregen aan dit personage!! Ik zou ‘m het liefste zelf een klap willen verkopen, want wat een naar narcistisch mannetje is dat. Blegh!


De enorm spicy scènes in deze roman kwamen als een grote verrassing. Ik had geen idee dat er zo veel pikante stukken in het boek zouden zitten. Ik had absoluut een braver boek verwacht door de cover! De scènes waren goed uitgewerkt en vrij gedetailleerd. Soms vond ik het echter een beetje te veel spice, waardoor ‘het verhaal’ wat verloren ging.


De epiloog maakt het verhaal tot een ultieme feelgood. Was het nodig om dit laatste hoofdstuk toe te voegen? Voor mij niet. Ik had het sterker gevonden als dit hoofdstuk was weggelaten, omdat dit het weer iets te veel clichématig maakte.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Love Books

Auteur: Hannah Grace

Vertaling: Jeannet Dekker

Prijs: € 22,99 (paperback) | €12,99 e-book

Publicatiedatum: 31.08.2023

Pagina's: 464

ISBN: 9789021483122


Met dank aan Love Books voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page