top of page

In een ander leven – Josie Silver

De allesbepalende momenten in je leven gebeuren vaak onverwachts. Soms glijden ze onopgemerkt aan je voorbij en besef je pas na afloop dat ze hebben plaatsgevonden.

Het verhaal

Als Lydia op haar verjaardag plots de liefde van haar leven door een noodlottig ongeval verliest, is ze ervan overtuigd dat ze nooit meer zo zal kunnen liefhebben. In deze donkere periode van haar leven, belandt ze in een flinke depressie waarin haar moeder en zus haar trachten zoveel mogelijk bij te staan.


Jonah, met wie een diepe vriendschap is opgebouwd door Lydia en haar overleden verloofde, was aanwezig bij het noodlottig ongeval. We volgen hen gedurende een periode waarin zij beide worstelen om het leven weer op te pakken.


Dan ontstaat er bij Lydia een situatie waarbij zij door omstandigheden in haar oude, vertrouwde leven lijkt te kunnen stappen. In deze twee verwarrende werelden zal Lydia haar keuze moeten maken.


Look & Feel

De cover van deze roman laat niets te raden over; een prachtige, romantische foto van een kussend stel, omringt door rode en gele herfstbladeren en flonkerende sterren. De titel heeft een dieprode kleur en een mooi glanzend laagje. Een boek om zó mee te pakken, het “feelgood” spat er van af!


De hoofdstukken zijn chronologisch opgemaakt en voorzien van datum.


“De allesbepalende momenten gebeuren vaak onverwachts”Oordeel

Met een pakkende proloog geeft auteur Josie Silver een treffende aftrap in deze fijne roman. We volgen Lydia in een periode van hevige rouw en een zoektocht naar zichzelf. Allesbepalende momenten gebeuren vaak onverwachts: de liefde, die zo vanzelfsprekend is, kan op onverwachte wijze volledig worden weggeveegd.


Silver weet de hoofdpersoon fraai neer te zetten en haar gedachten op mooie wijze met de lezer te delen; 'Het voelde alsof ik twee personen was. De oude 'ik', het meisje dat ik was voordat Freddie overleed, en de nieuwe 'ik', de vrouw die ik ben geworden na het ongeluk. Het voelde of deze twee versies steeds dichterbij elkaar kwamen op dat bankje, totdat ze eindelijk, eindelijk, één persoon werden.'


Doordat er sprake is van twee werelden (de wakkere wereld en de slaapwereld) die elkaar afwisselen, is het enerzijds soms wat verwarrend, anderzijds zie je als lezer de hoofdpersoon zich steeds meer ontwikkelen naar haar “nieuwe ik”.


Alhoewel ik niet alle keuzes van de hoofdpersoon kon volgen en geloofwaardig vond, wist het verhaal mij wel te boeien. Het is een verhaal over verlies, rouwen, tegenstrijdige gevoelens, vasthouden aan wat ooit was én loslaten. Maar ook over steunende vriendschappen en onoverkomelijke veranderingen.


Josie Silver heeft een fijne schrijfstijl die makkelijk wegleest. De hoofdstukken zijn relatief kort en zijn zo opgebouwd dat we van de ene wereld overgaan in de andere wereld. En dat leest lekker weg.

Conclusie is dat we hier te maken hebben met een prima feelgoodroman, onderscheidend door de afwisselende werelden. Niet altijd even geloofwaardig, maar met een wel met een hele mooie boodschap: geniet van elk moment met hen die je lief is!

Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Luitingh - Sijthoff

Prijs: € 20,99

Publicatiedatum: 6 oktober 2020

Pagina's: 368

ISBN: 9789024591008


Met dank aan uitgeverij Luitingh - Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page