top of page

In haar schoenen - Jojo Moyes

Als na het sporten deze twee vrouwen, door een ongelukkige samenloop, met de verkeerde sporttas naar huis gaan, ontstaat er een situatie die ze van te voren niet konden voorzien en hun wereld drastisch zal veranderen. Om terug te krijgen waar ze zo naar verlangen, lijkt samenwerken de enige optie...

De inhoud

Sam staat in de overleefmodus en heeft flink wat ballen in de lucht te houden met een man geen werk heeft en depressief is, een puberdochter die eigenlijk meer aandacht verdient en terwijl ze daarnaast op alle vlakken tegengewerkt wordt door haar dominante leidinggevende op het werk.


Nisha ziet op onverklaarbare wijze haar relatie beëindigen, waarbij ze haar bovenmatige luxe leven volledig kwijt raakt en letterlijk haast uitgekleed op straat komt te staan.


Als ze beide op die betreffende ochtend in alle hectiek na het sporten de verkeerde tas mee nemen, zal hun leven een bijzondere wending nemen waarbij de Louboutins van Nischa een grote rol gaan spelen.


Terwijl Sam zich met moeite en in grote onzekerheid door alle problemen heen probeert te slepen, zien we hoe Nischa met een grote doortastendheid en vol opgekropte woede haar doel probeert te bereiken. Gedurende hun strijd blijken ze er beide in de diepste ellende toch niet alleen voor te staan en kunnen ze rekenen op hun oude, maar ook op nieuwe vriendschappen.


Ondertussen gaat Sam de vermoeiende strijd aan met haar onmogelijke werkgever. En daar waar zij vecht om haar geliefde echtgenoot Phil weer terug te krijgen, gaat Nischa de strijd aan om haar echtgenoot volledig onderuit te halen en sterker dan ooit haar zoon weer bij zich te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, blijkt als ze als werknemer in hetzelfde hotel gaat werken waar ze tot voorkort samen met haar echtgenoot nog woonde. Die er nu met zijn nieuwe partner blijkt te wonen. Dat vraagt om actie... harde actie! Als ze dan eindelijk elkaar ontmoeten blijken Sam en Nischa onverwacht goed samen te kunnen werken om hun doel te bereiken; terugkrijgen wat van jou is!


Look & Feel

Een matte cover met daarop de skyline van Londen en daarop in glanzende letters de titel en auteur vermeld.

Kleinere letters, overzichtelijke hoofdstukken en fijn papier in deze paperback. Natuurlijk mag de titel van Moyes grootste bestseller niet ontbreken op de cover: " De auteur van Voor jou" . Nog altijd een van mijn lievelingsboeken!


Oordeel

Wat een leuk verhaal. We duiken in de levens van twee totaal verschillende vrouwen. Maar ook in die van hun vriendinnen en hun familieleden. We voelen empathie voor hen en begrijpen hun verdriet, woede, wanhoop en liefde. We houden ons adem bij de keuzes die moeten worden genomen en grinniken bij de lachwekkende situaties die daar soms door ontstaan.


Al lezende moest ik steeds bedenken welk labeltje ik deze roman zou geven. Zeker geen standaard chicklit of de zoveelste feelgood. Want door de verrassende wendingen en het spannende plot zou een cosy crime etiket ook niet misstaan. Heel benieuwd of andere lezers dit ook zo ervaren!


Vooral na het indrukwekkende, tranentrekkende Voor jou blijkt Moyes Moyes des te meer een klasse auteur te zijn. Moeiteloos lijkt ze de ene na de andere roman te presenteren aan haar lezers. En elke keer met een ander sausje, maar telkens van een fijn, steady bovengemiddeld goed niveau. Al met al 4 sterren voor dit boek dat ik haast in een adem uitlas.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: De Fontein

Auteur: Jojo Moyes

Vertaling: Anna Livestro

Prijs: €21,99 (paperback) / €12,99 (ebook)

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 2 februari 2023

Pagina's: 400

ISBN: 9789026165849


Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page