top of page

It starts with us - Colleen Hoover

Tijdens de terugreis van mijn zomervakantie heeft It ends with us mij volledig in z’n greep gehouden. Non stop las ik deze TikTok-bestseller, vol emotie, in één ruk uit. Nu het vervolg uitkwam móest en zou ik deze roman natuurlijk ook lezen. Hoe verging Lily na de geboorte van haar dochtertje en welke rol spelen Ryle en Atlas in haar leven. Ik begon, en las door. Lees je even mee?

Het verhaal

Dit vervolg op It ends with us begint bij het verhaal van Atlas. Als succesvol kok en eigenaar van 2 geweldig lopende restaurants, wordt hij geconfronteerd met een jonger broertje Beau waarvan hij het bestaan niet wist. In het verleden heeft noodgedwongen, bewust afscheid genomen van zijn moederen daarmee ook van zijn (gewelddadige) jeugd. Als hij ziet hoe Beau worstelt met zijn leven besluit hij de strijd voor het voogdijschap aan te gaan. Dat blijkt een harde dobber nu hij dus ook de confrontatie met zijn moeder weer moet aangaan.


Ondertussen lijkt het leven van Lily met dochtertje Emerson in rustig vaarwater te verkeren. Maar als zij onverwacht haar jeugdvriend en zo geliefde Atlas weer ontmoet, maakt dat, dat ex-man Ryle zo razend kan worden, dat hij weer terug lijkt te keren in zijn oncontroleerbare woede-uitbarstingen. Met alle gevaren van dien.

Hoe kan Lily zo ooit haar leven weer oppakken, zonder gevaar voor haar en haar dochter.


Twee mensen, ieder met eigen grote problemen vanuit het verleden. Hoe maak je een keuze voor een goede en veilige toekomst? En past die toekomst uiteindelijk samen?


‘Ik teken een stekje met twee kleine takjes. Een voor jou en een voor mij. Wij vormen ons eigen, gloednieuwe stamboompje, eentje die bij ons begint’Look & Feel

Een duidelijk en herkenbaar vervolg op It ends with us. Deze keer dus een blauwe matte versie, opgesierd met glanzende letters.


Na een mooi voorwoordje van Colleen Hoover volgen fijne overzichtelijke hoofdstukken waarin om de beurt verteld wordt vanuit het perspectief van Atlas of Lily. Het boek sluit af met een dankwoord en kleine uitleg van Hoover waarom ze heeft besloten om dit vervolg te schrijven.


Oordeel

Vol verwachting ben ik gestart met het lezen van deze roman. En hoewel het eerste boek voor mij echt de top was (5 sterren-waardig), moet ik eerlijkheidshalve melden dat die 5 sterren hier niet gehaald gaan worden. Het It ends with us had zoveel sublieme aspecten die naadloos in elkaar overvloeiden, dat ik van emotie naar emotie vloog. Razendknap gedaan door Hoover. It starts with us leek iets voorspelbaarder en zachter, maar als je het voor én dankwoord van de auteur leest, was juist dat ook de insteek.


Deze roman las ook echt weer als een trein en nam mij weer volledig mee. Door het lezen van het eerste deel bleef ik ook bij dit boek alert voor spanningen en een eventuele plottwist, maar dat heeft mij niet belemmerd in mijn leesplezier en de druk om door te lezen (want ik moest het boek binnen twee weken gelezen hebben voor de blogtour die werd georganiseerd door Zomer & Keuning en waarin ik deel mocht nemen).


Hoover heeft met It starts with us weer een heel fijn boek afgeleverd dat ik wederom kan aanbevelen. Wél na het lezen van haar It ends with us natuurlijk. Dat is en blijft toch echt wel een absolute favoriet van mij! Mijn conclusie: vier sterren voor dit nieuwste boek van Hoover.


Deze 'duologie' moet een ieder moet lezen om zich te realiseren dat keuzes maken en grenzen aangeven moeilijk is, maar wel noodzakelijk zijn. En dat je altijd sterker bent dan je denkt.


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Auteur: Colleen Hoover

Prijs: €18,00 (paperback) / €10,99 (e-book)

Publicatiedatum: 18 oktober 2022

Pagina's: 400

ISBN: 9789020550818

Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het toesturen van een recensie-exemplaar, zodat ik kon deelnemen aan de blogtour. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Het schema van de blogtour zag er als volgt uit:Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page