top of page

Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane

It's beginning to look a lot like Christmas... Ben jij al klaar voor Kerstmis? Zo ja, dan is Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane voor jou gemaakt! Plof op de bank met een dekentje, zet SkyRadio The Christmas Station aan op de achtergrond en maak kennis met Ben, Ally en de inwoners van het schattige stadje Pine Hollow.

Het verhaal

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van het buurtbestuur en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft. Als Ben West door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in het buurtbestuur over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en besluit de subsidie stop te zetten van het plaatselijke hondenasiel.


Ally Gilmore heeft de grote stad achter zich gelaten om tijdelijk bij haar grootouders in te trekken in hun hondenasiel. Haar grootmoeder zit met haar arm in het gips na een valpartij tijdens het uitlaten van een van de honden en kan daardoor wel een helpend handje gebruiken (ook al vindt ze het zelf niet nodig).


Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog twaalf dagen de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.


Look & Feel

Dit boek ademt KERSTMIS en dat is ook absoluut te zien aan de cover. Een mooi winters tafereeltje dat goed bij de inhoud past, want deze hondenrassen komen ook in het boek voor en spelen een belangrijke rol.


Het boek ligt lekker in de hand en het lettertype is ook zeer prettig. De regelafstanden maken het nog beter behapbaar en je vliegt daardoor makkelijker door de pagina's.


Oordeel

Wat een heerlijk winters boek! Kerstmis met een staartje is wat je nodig hebt om het échte kerstgevoel aan te wakkeren. Kerstmis met een staartje leest als een fijne kerstfilm van Hallmark. Het liefst kruip je op de bank met een warme kop chocolademelk en een dekentje om het boek in een keer uit te lezen.


Lizzie Shane heeft een vlotte schrijfstijl met een vleugje humor. De diaglogen zijn scherp en grappig en de chemie tussen de personages spat van de pagina's af. Het verhaal is wel een tikkeltje voorspelbaar. Je weet eigenlijk in het begin al waar het verhaal naartoe gaat, maar is dat niet wat je juist nodig hebt zo af en toe? Bij een boek als dit hoop je er als lezer natuurlijk op. Je wil achterblijven met een gelukzalig gevoel en dat kan ik je garanderen!


De wisselingen in het personage dat je volgt (de ene keer Ben en de andere keer Ally) zijn ontzettend leuk gedaan. Het is heel eenvoudig om je gedachte van de een naar de ander te laten gaan. De wisselingen vinden niet plaats per hoofdstuk, maar wanneer het verhaal dit toelaat. Ze zijn perfect getimed en lopen vloeiend in elkaar over. Ally en Ben hebben beiden een achtergrondverhaal dat hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Hun karaktristieke eigenschappen zorgen ervoor dat je hen direct in je hart sluit.


Voor wie de serie Gilmore Girls heeft gezien: de achternaam van Ally is Gilmore én de stad in dit boek heet Pine Hollow, wat mij direct deed denken aan Stars Hollow uit de serie. De stad is knus, kneuterig en iedereen kent iedereen, wat natuurlijk ook de nodige problemen (en oplossingen) met zich meebrengt. Daarnaast speelt koffie een 'belangrijke' rol in het verhaal, dus de Gilmore Girls-vibes waren absoluut aanwezig, heerlijk!


Klein minpuntje dat wel even genoemd moet worden: hier en daar was het verhaal in het begin wat langdradig en gebeurde er net even te weinig. Gelukkig herpakt Shane zich na de helft van het boek door kleine gebeurtenissen uit het verleden van Ben of Ally naar de voorgrond te halen en daarop in te spelen.


Kerstmis met een staartje is hét perfecte boek voor tijdens de feestdagen! Een absolute aanrader voor alle kerstliefhebbers en voor wie toe is aan een heerlijke winterse roman. Voor wie fan is van Charlotte de Monchy en/of Jenny Colgan is dit smullen geblazen!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: €15,99

Oorspronkelijke titel: The Twelve Dogs of Christmas

Vertaling: Valérie Janssen

Publicatiedatum: 13-10-2020

Pagina's: 320

ISBN: 9789022591970

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Komentáře


RECENTE BERICHTEN

bottom of page