top of page

Komt goed - Annemarie Geerts

Op jonge leeftijd krijgt Annemarie Geerts (bekend op Instagram als @demammavan) een relatie met haar buurjongen, wil geen kinderen en leeft een heerlijk leven zoals studenten dat graag willen. Dan blijkt ze zwanger te zijn en ziet ze haar leven plots volledig veranderen. Absoluut niet zoals ze bedacht had. Inmiddels is zij 'demammavan' 8 kinderen. Inclusief alle bijbehorende struggles. Maar Annemarie fixt het en laat ons zien “Hoe je ondanks alles toch een goede moeder kunt zijn”.

De inhoud

Annemarie Geerts deelt in dit handboek haar ervaringen uit haar leven met een gezin van 10; samen met haar partner Maarten heeft ze maar liefst acht kinderen. Alle hindernissen waar je tegenaan kunt lopen in een gezin heeft ze dus al meerdere keren genomen. Als ervaringsdeskundige is ze open over haar verleden, deelt ze haar strijd en worstelingen tijdens het opgroeien van de kinderen en geeft ze tips die ze zelf zo graag ook eerder had willen weten van lotgenoten. Structuur, humor en vertrouwen zijn inmiddels haar bekende pijlers en bieden haar en haar gezin duidelijkheid en rust.


Look & Feel

Een frisse matte cover voor dit geweldige handboek van Annemarie Geerts. Geen poespas, want dat past zo niet bij @demammavan. Achter een gedeeltelijk transparant scherm zien we haar, slechts op haar bekende en beruchte klompen; ze geeft zich in dit boek zo goed als letterlijk en figuurlijk bloot.


Aan de hand van haar ervaringen deelt ze per periode (per geboren kind) haar ervaringen met haar lezer. Ze sluit telkens af met een inspirend advies zoals zij dat zelf ook graag had gehad destijds.


Oordeel

Komt goed is geen traditionele opvoedbijbel, maar een eerlijk verhaal met advies zoals Geerts dat zelf ook graag eerder had willen hebben. En omdat haar kinderen varieren in de leeftijd van 2 tot 23 biedt het een breed advies! Het boek is dan ook absoluut een mooie aanvulling op de Instagrampagina van socialmediagoeroe Annemarie Geerts, beter bekend als @demammavan, die ik al jaren vol plezier volg. Ook in het boek wordt het wel en wee van haar gezin met maar liefst acht kinderen (ACHT!!!) besproken. Met de nodige humor en bovenal eerlijkheid is het een feestje om praktisch dagelijks mee te mogen lopen met haar gezinsleven. Op een open en eerlijke manier neemt ze haar volgers mee in haar dagelijkse doen en laten. Ze schuwt het niet negatief zaken aan de kaak te stellen als dat nodig is; het leven van jou en mij is immers niet alleen maar rozengeur en maneschijn; dus dat van haar ook niet. Als een door de wol geverfde ouder kent ze inmiddels wel het klappen van de zweep na acht kinderen en haar inspirerende tips hebben inmiddels met regelmaat ook een weg in ons huishouden cq. gezinsleven gevonden! Van recepten tot reistassen en van uitjes tot tuintips.


Haar resolute opvoedbesluiten worden haar niet altijd door haar volgers in dank afgenomen; de moedermaffia slaat met regelmaat genadeloos toe; “ die arme kinderen” ;) Maar ik persoonlijk zie naast de gebruikelijke dagelijke gezinsbeslommeringen bovenal die warme gezinsmomenten (dagelijks met elkaar aan tafel), de vakanties waar je als kind van droomt, de gezinssynergie en alle liefdevolle blikken die dat team van 10 elkaar toewerpt. Goud!


Genieten van dat achtkoppige kinderspan dat misschien niet de traditionele kinderpartijtjes mag vieren om daarmee andere vriendjes te overtreffen, maar die wel heerlijk in de smerigste plassen mogen stampen of met hun handen in de prut mogen wroeten en slakken mee naar bed mogen nemen. Voor mij net even een stap of wat te ver, maar Annemarie en haar Maarten zijn samen met hun acht kinderen een inspirerend prachtteam!


Kortom: Komt goed is een absolute aanrader voor moeders én voor de fans van de familie Geerts. Het is toegankelijk en fijn geschreven. Inspirerend!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Cargo

Auteur: Annemarie Geerts

Prijs: €20,99 / E-book €12,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 29-08-2023

Pagina's: 224

ISBN: 9789403128238


Met dank aan uitgeverij Cargo voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Hozzászólások


RECENTE BERICHTEN

bottom of page