top of page

Legendes & Lattes - Travis Baldree

Ik heb twee grote liefdes: boeken én koffie. Toen ik las dat Zomer & Keuning Legendes & Lattes van Travis Baldree ging vertalen, sprong ik een enorm gat in de lucht! Een cozyfantasy boek over een ork die een koffietentje gaat beginnen? I was born ready for this!

Het verhaal

De avontuurlijke ork Viv is toe aan iets nieuws. Na een leven als huurling vol gevechten en bloedvergieten, besluit ze haar zwaard in te ruilen voor een koffiebar in een klein dorpje. Maar dat is een flinke uitdaging... Rivalen proberen haar plannen te dwarsbomen en dan is er ook nog het kleine detail dat niemand in het dorp ooit van koffie heeft gehoord. Gelukkig staat Viv er niet alleen voor. Met nieuwe vrienden, vertrouwen en geluk lijkt haar niets meer in de weg te staan. Of is ze zelf haar grootste vijand?


Look & Feel

Oooooooh, wat heeft Zomer & Keuning dit goed gedaaaaaaan! Wat is dit een heerlijk boek om te zien! Een prachtig gebonden uitgave met kleur op snee (met kaneelbroodjes en koffiekopjes!!) én illustraties op de schutbladen. Daarnaast zit er ook nog een matching boekenlegger in het boek. Een boek om op te eten!


De hoofdstukken zijn cijfermatig ingedeeld en lopen chronologisch. Vind ik altijd erg fijn lezen.


Oordeel

Wat is dit een heerlijk boek! Ik vloog er doorheen en had het gevoel dat ik ook hoorde bij het team van deze bijzondere koffiezaak. De auteur heeft een zeer beeldende schrijfstijl waardoor ik alles ontzettend goed voor mij zag en geur van de kaneelbroodjes en Thimblets (het recept hiervoor vind je achterin het boek!!) haast kon ruiken. Heerlijk! De sfeer is goed vastgelegd en er zitten unieke personages (waarvan je merendeel in je hart sluit, zoals Viv, Tandri, Cal en Thimblet).


Nog niet eerder las ik een cozy fantasy-boek, maar ik moet zeggen: dit smaakt naar meer! Feelgood gemixt met fantasy? Kom maar door! Als fervent fantasylezer maakte ik hier kennis met voor mij nog onbekende figuren, zoals een ork, een ratkin en een succubus. Het voelde voor mij als een Dungeons & Dragons-verhaal. Cool! Er zit natuurlijk wel een klein spannend laagje in, maar verwacht alleen niet al te veel actie en grote plottwists, want we hebben hier dus te maken met een 'cozy fantasy', waarbij de insteek dus 'feelgood' is.


Dan graag ook nog complimenten aan de vertaler! Wat is dit boek knap en fijn vertaald. Ik kan mij voorstellen dat het geen gemakkelijk boek was om naar het Nederlands te vertalen, maar het is écht goed gedaan! Ik heb geen moment geworsteld met de teksten.


Legendes & lattes leest als een warme deken op een koude nacht. Och, wat zou ik graag een plekje willen innemen in de zaak en de latte van Viv en de gebakjes van Thimblet willen proeven... Ik kan niet wachten op het volgende boek van deze auteur (een prequel): 'Boekwinkels & Botbreuken'. Deze zal op 21 augustus 2024 verschijnen in het Nederlands.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Auteur: Travis Baldree

Vertaling: Erica Disco

Oorspronkelijke titel: Legends & Lattes

Prijs: € 20,- (gebonden) / € 9,99 of gratis in Kobo Plus (e-book)

Publicatiedatum: 01-05-2024

Pagina's: 224

ISBN: 9789020555523

 

Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

 

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page