top of page

Liefde in de praktijk - Katy Turner

Haar planning loopt net even anders als Holly, een kersverse dierenarts, niet in de populaire en moderne Londense praktijk aan de slag kan, maar eerst wordt uitgezonden naar de enigszins gedateerde praktijk in het afgelegen Schotse kustplaatsje Eastercraig.

De inhoud

Holly Anderson komt door een onvoorziene situatie in het Eastercraig terecht. Een hechte dorpsgemeenschap met een behoorlijk gedateerde dierenartspraktijk van de op leeftijd zijnde Schotse Hugh Mac Doughal die ook nog eens een enorme mopperende brompot blijkt te zijn die met regelmaat ongelooflijk uit zijn slof kan schieten. Geluk heeft ze twee fijne collega's die haar door dik en dun steunen: de jonge single Chloe, die haar oog op de schapenboer Angus heeft laten vallen, en Paolo die net weer single is nu zijn vriend hem in de steek heeft gelaten.


Ook Holly heeft zich voorgenomen niet open te staan voor de liefde. Dit heeft alles te maken met haar grote voorbeeld hoe het niet moet; haar moeder, ooit in de steek gelaten door Holly's vader, nog voor ze geboren was. Daarna verscheen de ene na de andere partner bij haar moeder voor nooit lang durende relaties.


Terwijl Angus ruzie maakt met zijn eveneens aantrekkelijke broer Greg, probeert Holly afstand tot Greg te houden, want ze voelt zich wel erg prettig in zijn aanwezigheid. Ondertussen probeert ze Hugh zo goed mogelijk te helpen met al het vee in het omliggende gebied en lijkt ze het voor hem nooit goed te doen met alle huisdieren die ze vakkundig weer opkalefatert. Toch kan in het stormachtige kustplaatsje niet alleen het tij keren, ook de liefde lijkt op stormachtige wijze zijn romantiek achter te laten…


Look & Feel

Een eenvoudige matte cover met een frisse illustratie van een dame in een witte medische jas die uitkijkt over een onmiskenbaar kustplaatsje. De zeehond die ook een belangrijke rol speelt in deze roman treffen we hier ook op aan. De illustratie loopt mooi door aan de binnenzijde van de cover.


Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken die op hun beurt weer uit meerdere stukjes bestaan.


Oordeel

Dit is het eerste deel van De dierenarts aan zee-serie. De verhaallijn is op zich leuk. Turner heeft een inspirerende omgeving uitgekozen waar deze roman zich afspeelt. Ze kan de bevolking en de omgeving goed omschrijven, net als de omstandigheden in het boek; de lokale stormen, de boerderijen en de fijne plekjes in de kustplaats. Ik miste echter flink wat verdieping van zowel de hoofdpersonage Holly als van haar collega's. Hun karakter kwam niet zo goed uit de verf wat mij betreft. Wel schrijft Turner grappig; humor is haar niet vreemd. Maar soms zitten er wat merkwaardige zinnen tussen: 'Toen Holly een paar met Greg had gevormd….' De opbouw is gewoon niet altijd even leesbaar en correct.


Dat het een feelgood is, dat is duidelijk. Veel romantiek, toch niet alles rozengeur en maneschijn en de leuke avonturen van Holly, maken het verhaal uiteindelijk toch tot een grappig verhaal, waarbij ik dan toch drie sterren zal geven. Met daarbij de hoop dat deel twee uit deze serie die vier sterren wel gaat halen.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Oceaan boeken

Auteur: Katy Turner

Vertaald: Olga Leonhard

Prijs: € 20,99 (paperback) | € 7,99 (e-book)

Publicatiedatum: 04.08.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789046830734


Met dank aan Oceaan boeken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page