top of page

Love on the brain - Ali Hazelwood

Love on the brain van Ali Hazelwood lag bovenop mijn vakantieleesstapel, want wat heb ik genoten van de vorige roman van deze auteur: De liefdeshypothese. Was dit boek weer net zo fijn? Dat vertel ik hier!

De inhoud

In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschappen is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?


Look & Feel

Zou ik deze roman alleen al kopen vanwege de cover? ABSOLUUT! Wat hebben de boeken van Ai Hazelwood toch een aantrekkelijke opmaak. Hier wordt je toch vrolijk van? Je weet gelijk dat je een heerlijk liefdesverhaal staat te wachten met een vleugje humor.


De hoofdstukken hebben allemaal een toffe titel; waarbij er een deel van de hersenen worst benoemd dat pas bij de inhoud van het hoofdstuk dat volgt. Een toffe knipoog naar de neurowetenschap die van groot belang is in het verhaal.


Oordeel

Wát een heerlijke roman! Ali Hazelwood heeft inmiddels absoluut een plekje verdiend in mijn lijstje met favoriete auteurs. Het eerste wat in mij opkwam na het lezen van ‘Love on the brain’? IK WIL MEER!! Ik heb nu alweer zin in haar volgende boek…


Ali Hazelwood beschikt over een uitmuntend gevoel voor humor en een vlotte schrijfstijl. Hardop lachen staat gegarandeerd bij haar romans, heerlijk! Daarnaast vind ik het heel tof hoe de auteur van een ‘lastig onderwerp’ als de neurowetenschap iets zeer toegankelijks kan maken. Ze strooit met termen, maar het is totaal niet nodig dat je begrijpt wat deze termen inhouden. Het draait tenslotte om de ‘love interest’. Tof is dan wel weer dat je nieuwe dingen leert door het lezen van haar boeken; ze deelt graag hier en daar leuke weetjes uit.


De lezer valt ongetwijfeld als een blok voor Levi Ward (dat deed ik in elk geval wel, *kwijl kwijl*….) Absoluut een ‘lekker hapje’ die man! En hoe tof dat onze hoofdpersoon Bee niet het standaard blond/bruin haar en blauwe ogen heeft (bij wijze van spreken), maar paars haar, een neuspiercing en tattoos? Echt wel cool!


Love on the brain is een absolute aanrader! Wat heb ik genoten van deze roman. Jammer dat ‘ie uit is. Ik sta nu al te springen om haar volgende boek. Nu zijn er in het Engels al meerdere boeken van Ali Hazelwood verschenen, dus die zou ik kunnen gaan lezen, maar de vertaling is wederom ontzettend goed gedaan (complimenten voor de vertaler!), dus ik wacht lekker tot er weer eentje in het Nederlands verschijnt. Hopelijk hoef ik niet al te lang te wachten, The House of Books 🤞🏼


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij the House of Books

Auteur: Ali Hazelwood

Vertaler: Marjet Schumacher

Prijs: €19,99 / E-book €9,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 13-04-2023

Pagina's: 384

ISBN: 9789044365719


Met dank aan uitgeverij The House of Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page