top of page

Maxton Hall College - Mona Kasten

Dé nieuwe leestrend van dit moment: Dark Academia. Mona Kasten schreef met 'Maxton Hall College' een eerste deel van een serie die volgens de uitgeverij precies in dit straatje past. Ik mocht 'm lezen en laat hier graag aan jullie weten wat ik ervan vond.

De inhoud

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.


Ze brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, tussen de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet, bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?


Look & Feel

De cover van dit boek geeft mij absolute Dark Academia-vibes; een beetje chique, donker, historisch en sexy gevoel. Wil ik 'm gelijk lezen door de cover? Niet per se. Echter... heb je het bedrukte boekblok gezien? Heerlijk! En als je het stofomslag verwijderd van de cover, dan word je getrakteerd op een in leren boek. WAUW!


De hoofdstukken zijn verdeeld onder de perspectieven van de twee hoofdpersonages; ze wisselen elkaar vaak af.


Oordeel

Oooooooooh, wat heb ik genoten van dit boek!!! Uitgeverij Boekerij, lezen jullie dit?, IK HEB DEEL 2 NODIG!!!!!!!!


Waar het verhaal mij een beetje aan deed denken? Niet lachen, komt 'ie: High School Musical meets After! Ja, echt! Deze roman, die valt onder het genre New Adult, is heerlijk juicy, sexy, spannend, romantisch, schandalig, herkenbaar en oh zo fijn! Ik kon niet stoppen met lezen, want het was ook zeer vlot geschreven. Mona Kasten heeft er met dit boek absoluut een fan bij! Of het bij de Dark Academia-trend past, durf ik niet te zeggen, omdat ik nog geen andere titels heb gelezen die onder dit genre vallen. Maar als ik het voor mezelf mag vertalen naar 'een verhaal dat zich grotendeels afspeelt op een school (waar we ook kennis op doen als lezer) en waarbij 'donkere' elementen een grote rol spelen, zoals depressie, dood, verslaving en obsessies', dan hoort 'ie wat mij betreft in deze geliefde trend thuis.


Ik ben zelf nooit echt een liefhebber van de wisselende perspectieven, maar bij dit boek werkt het goed. Mona Kasten weet personages zeer goed neer te zetten. Ze geeft hen zeer karakteristieke eigenschappen, waardoor je het gevoel hebt dat je bijna écht onderdeel bent van het verhaal.


Kortom, nu al een van mijn favorieten van 2023! Ik heb nog geen aankondiging gezien van boek twee, maar ik heb 'm écht nodig. Wat was dit smullen!


Sterren: *****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Boekerij

Auteur: Mona Kasten

Vertaler: Joyce Sengers-Bekkers

Prijs: €24,99 / E-book €13,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 25-11-2022

Pagina's: 368

ISBN: 9789022597484


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page