top of page

Meisje A - Abigail Dean

Als Lex Gracie weet te ontsnappen uit het huis waar ze samen met haar broers en zussen wordt vastgehouden door haar ouders, verandert hun leven compleet. Meisje A was bij verschijnen overal te zien en maakte mij zeer nieuwsgierig. Grijpt het boek je inderdaad zo bij de keel, zoals The Bookseller beweert in de quote op het boek?

Het verhaal

Lex Gracie wil niet aan haar familie denken. Ze wil niet herinnerd worden aan haar ouderlijk huis of aan haar bijnaam: 'Meisje A', het kind dat ontsnapte. Wanneer haar moeder in de gevangenis overlijdt en het familiehuis nalaat aan haar kinderen, kan Lex het verleden niet langer negeren. Samen met haar zusje Evie besluit ze de horrorwoning uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen – en de jeugd die ze deelden.


Look & Feel

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Lex Gracie, ook wel bekend als 'meisje A'. Het boek is verdeeld in delen die elk staan voor de broertjes of zussen Lex. Het zijn dus geen hoofdstukken, maar echt wat langere delen. Zelf vond ik dit niet prettig lezen, omdat je voor de gevoel gelijk door moet lezen en niet per hoofdstuk kan lezen.


Meisje A is een psychologische roman, waarbij je het verhaal leest vanuit het perspectief van Lex Gracie, ook bekend als Meisje A. Lex vertelt ieder hoofdstuk iets over één van haar broertjes of zusjes.

Oordeel

Toen ik dit boek voor de eerste keer voorbij zag komen, was ik gelijk nieuwsgierig. Het verhaal lokte uit tot lezen en de cover oogde heerlijk spannend. Ook de lovende recensies vanuit het buitenland beloofde veel goeds. Werd deze verwachting waargemaakt?


Eerlijk gezegd ben ik lichtelijk teleurgesteld in dit boek. Er zit vrij weinig actie in het verhaal, waardoor je geen directe drang hebt om in een keer door te lezen. Het boek schommelt net te veel tussen een roman en thriller in. Het is eigenlijk net iets te duister voor een roman, maar bevat ook weer net iets te weinig spanning voor een thriller. Dit maakte het ook een vrij lastig beoordeelbaar boek.


Het verleden en het heden verweven zich tot een goedlopend verhaal, waarbij alle puzzelstukjes op hun plek lijken te vallen.


Abigail Dean heeft een vlotte pen, maar weet weinig emotie over te brengen. Mijn collegablogger Bookaddict.nl omschreef het als volgt in haar recensie: Het voelde een beetje als een deelnemer aan een zangtalentprogramma die prachtig zingt, maar je gewoon niet weet te raken. Die de emotie niet in de woorden van het lied weet te leggen. Hier sluit ik mij volledig bij aan. Dean wist mij gewoon niet te raken, jammer!


Kortom: het was een prima boek; wel echt uniek in z’n soort en 'weer eens iets anders', maar helaas niet helemaal mijn cup of tea.


Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Vertaling: Erica Disco

Prijs: Paperback € 21,99 / ebook €13,99 / luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 23 februari 2021

Pagina's: 352

ISBN: 9789402706390

Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een ongecorrigieerd leesexemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page