top of page

Muurtje om mijn hart – Kristie Raaijmakers

Na een heftige periode heeft Elin haar plekje gevonden in haar fijne, gerenoveerde huis aan de rand van het bos waar ze zo kan genieten van de stilte. Als het naastgelegen vervallen huis verkocht wordt en er plots een verbouwing plaatsvindt met alle overlast van dien, wordt het er niet makkelijker op voor haar.

Het verhaal

Het leven van Elin heeft ze eindelijk weer enigszins op rit. Ze heeft haar ouderlijk huis na het overlijden van haar ouders verkocht en heeft op een nieuw rustige plek haar leven opgepakt. Ze runt een administratiekantoor aan huis, waar ze in alle rust kan werken. Maar als ze geconfronteerd wordt met keiharde muziek bij het opknappen van het naastgelegen huis, en daarnaast haast kleinerend wordt toegesproken door één van de medewerkers van het klusbedrijf dan is de maat toch echt vol en spreekt ze de overigens goed ogende werkers, daar hard op aan. Dat gaat niet zonder kleerscheuren en ze begaat ook nog eens een enorme blunder. Als er daarnaast een andere ingrijpende gebeurtenis plaats vindt waar die ene knappe bouwvakker ook bij betrokken is, worden haar emoties weer flink aangesproken en blijkt dat muurtje om haar hart toch best in de weg te staan…


Look & Feel

Een matte cover met een vrolijke eigentijdse illustratie van Anouk Hetink (Another view) en deze feelgood heeft daarnaast een aantrekkelijk boekblok vol toepasselijke gekleurde uit stenen opgebouwde hartjes.


Oordeel

Lastig... Ik kwam met moeite door de eerste hoofdstukken heen. Er gebeurde te weinig in het verhaal om mijn aandacht er goed bij te kunnen houden. Veel clichés, té voorspelbare situaties in mijn ogen. Daarnaast vond ik de soms spicy scènes niet echt passen bij de hoofdpersonage(s) en het verhaal. Halverwege het boek kwam daar toch wat meer vaart en verandering in door een heftige gebeurtenis. Hierbij wordt de lezer niets bespaard door alle details, waardoor hier de ommekeer komt en je graag wil doorlezen.


Kristie heeft een mooie schrijfstijl, kan de personages goed beschrijven en doordat dit verhaal wisselt in perspectief tussen de twee hoofdpersonages, krijgen we een mooi kijkje in hun gedachten. Dus toch nog een verrassende tweede helft die wat mij betreft het boek op 3 sterren bracht.

 

 Sterren: ***


Specificaties

Uitgeverij: April Books

Auteur: Kristie Raaijmakers

Prijs: € 20,00 (paperback) / € 8,00 (e-book)

Publicatiedatum: 02-05-2024

Pagina's: 350

ISBN: 9789464820980

 

Met dank aan April Books voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page