top of page

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

De nieuwe roman van Chantal van Gastel is er! Tijdens het lezen van Nu we hier toch zijn waan je je compleet in het Parijs van nu. Ik wil dan ook niets liever dan nu met een croissant langs de Seine zitten en daarna een stop maken bij Shakespeare & Company.

De inhoud

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van hr. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die haar doorziet.


Tot ze op een maandagochtend Lynx ontmoet. Hij weet vanaf de steiger waarop hij staat te schilderen steeds haar aandacht te trekken en zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…


Look & Feel

Oké, laten we heel eerlijk zijn: alleen al vanwege het omslag wil je deze roman hebben toch? Dit schreeuwt FEELGOOD! Misschien wel het fijnste omslag in de categorie feelgood die ik dit jaar in m'n handen heb gehad.


Het is een lekker dikke roman (paperback), maar hij houdt goed vast.


Oordeel

Met een zucht sla ik dit boek dicht; helemaal lekker. Precies zoals een feelgood hoort te zijn. Hoe het afliep? Tsja, dat kan ik natuurlijk niet verklappen, maar wat ik wel kan zeggen is dat deze nieuwe roman van Chantal van Gastel niet teleurstelt. Wat een fijne roman! Dit was de eerste roman die ik las van deze auteur en ik weet nu al dat het niet de laatste gaat zijn. Haar humor en schrijfstijl smaken absoluut naar meer.


Op wonderbaarlijke wijze krijgt Chantal van Gastel het voor elkaar dat je je écht waant in Parijs (mijn favoriete stad in de hele wereld). Ongelooflijk hoe goed ze de sfeer en locaties weet vast te leggen. Door deze roman wil je eigenlijk gelijk op de Thalys naar Parijs stappen.


Enne nog een kleine noot voor de auteur.... dankjewel Chantal! Want door Nu we hier toch zijn heb ik een paar keer laten vallen dat ik dus écht weer eens naar Parijs wil. Dat heeft mijn vriend opgevat als tip en nu kreeg ik voor mijn verjaardag een citytrip naar Parijs!! Hoera!


*Spoiler alert*

Enige minpuntje: ik had al het idee dat er iets school achter die mysterieuze Lynx, dus dat kwam niet geheel als verrassing (wat dat is zal ik dan weer niet verklappen). Ik kon mij hierdoor niet volledig laten inpakken door deze 'hottie'; misschien een beetje zelfbescherming? Wel weer mooi hoe Chantal een diepere laag in het verhaal weet te verwerken hierdoor.


Kortom: deze roman MOET mee in de vakantiekoffer!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Auteur: Chantal van Gastel

Prijs: € 20,99 (paperback) / € 9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 4 april 2023

Pagina's: 448

ISBN: 9789022597873


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


RECENTE BERICHTEN

bottom of page