top of page

Opgescheept - Lianne Reijntjes

Via Instagram werd ik benaderd door Lianne Reijntjes met de vraag of ik haar nieuwe roman wilde recenseren die zij in eigen beheer heeft uitgegeven. Ik hoorde veel positieve verhalen over haar vorige roman Kwetsbaar verliefd, dus ik was zeker benieuwd! Leuk? Je leest mijn mening hier...

Het verhaal

Else, Jenny en Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze gooien hun leven om en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot.


Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet. Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben...


Redden de meiden het? Leren ze om met elkaar te kunnen samenleven?


Look & Feel

Een lekker fris ogend, roze boek dat absoluut past bij de inhoud. Objecten die passen bij de meiden staan afgebeeld op de cover: sneakers, nagellak, pizza, een mobieltje, huissleutels en een lipstick.


De teksten hebben een fijn en goed leesbaar font en het boek houdt lekker in de hand.


Oordeel

Een heerlijk vlot geschreven boek met een absolute drive om het in één keer uit te lezen. Lianne heeft een fijne, frisse en vlotte schrijfstijl en heeft met Opgescheept een herkenbare, realistische, fijne feelgood geschreven.


Lianne Reijntjes weet de band tussen de drie hoofdpersonages goed weer te geven; een vriendschap tussen drie totaal verschillende meiden. Deze dames, Jenny, Lindsay en Else hebben elk een eigen verhaallijn die met elkaar versmolten wordt. Je leest afwisselend vanuit de drie personages.


Tijdens mijn studie bleef ik thuiswonen, dus ik heb het samenwonen met huisgenootjes/vriendinnen/vrienden nooit zelf meegemaakt, maar ik kan mij voorstellen dat het goed overeenkomt met hoe Lianne de situatie en gevoelens omschrijft in Opgescheept.


In dit eerste deel, van wat een trilogie gaat worden, leren we de meiden goed kennen. Ik ben heel benieuwd hoe ze zichzelf ontwikkelen en kijk reikhalzend uit naar het volgende deel. Zoals eerder gezegd, las ik nog niet eerder een boek van Lianne, maar deze smaakt absoluut naar meer!


Wat het extra tof maakt? Lianne heeft het boek helemaal in eigen beheer uitgegeven! Super tof! Je bestelt het boek gemakkelijk via haar website. Een leuk extraatje is dat als je 'm nu nog preordered je er een leuk cadeautje bij krijgt.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Lianne Reijntjes (eigen beheer)

Prijs: €18,95 (paperback)

Publicatiedatum: 10-09-2021

Pagina's: 336


Met dank aan Lianne Reijntjes voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page