top of page

Over vijf jaar - Rebecca Serle

Na een periode van bijna elke week 3 boeken verslinden, kreeg ik een leesdipje. Zo stom! Ik kon mij er niet toe zetten om een boek op te pakken. Toen 'Over vijf jaar' op de deurmat viel, maakte mijn hart echter een klein sprongetje. Een dun boek dat er heerlijk uitziet! Heeft het mij uit het leesdipje gehaald?

Het verhaal

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.


Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.


Look & Feel

De cover ziet er fijn uit en uitnodigend uit. De tekeningen op de cover verraden gelijk waar het verhaal zich afspeelt: New York. De roze titel en ondertitel geven het geheel een frisse oppepper.


De hoofdstukken zijn fijn kort en het lettertype leest fijn. Voor mijn gevoel een iets grotere letter dan normaal, maar dat maakt het niet minder prettig lezen.

Oordeel

Jeetje... Ik was er wel even stil van. Dit boek was niet wat ik ervan had verwacht, maar dan in de positieve zin. Op basis van de cover en de flaptekst had ik een heerlijk zwijmelverhaal verwacht. Zo'n eentje waarvan je in het begin al weet hoe het gaat aflopen. Niets was minder waar: dit boek gaat namelijk vooral over onvoorwaardelijke vriendschap. De auteur weet de band tussen Dannie en Bella prachtig weer te geven. Je voelt je verbonden met hen en ervaart hun verdriet en geluk ook als lezer.


Rebecca Serle heeft met Over vijf jaar een indrukwekkende roman geschreven die je binnen een dag uitleest. De hoofdstukken zijn vlot en kort geschreven, wat maakt dat je nog sneller door het verhaal vliegt. De personages worden in het begin van het verhaal niet heel goed uitgewerkt, maar gaandeweg krijg je steeds meer het gevoel dat je ze persoonlijk kent.


Halverwege het verhaal wordt de lezer verrast met een plottwist die ervoor zorgt dat de twee vriendinnen in een emotionele strijd komen met zichzelf, maar ook met elkaar. Liefde blijft echter de boventoon voeren. Ook zit er natuurlijk (zoals de cover doet vermoeden) een vleugje romantiek in. 'Een liefdesverhaal. Maar dan anders.' is echt de perfecte omschrijving van dit boek, want het is ook écht iets anders. Haast uniek te noemen. Ik kan mij voorstellen dat lezers in het begin wat moeite hebben met erin komen, maar doorlezen is absoluut een pré met dit boek. Je gaat verrast worden.


Kortom: een fijn boek met een bijzondere plottwist. Dit boek heeft mij absoluut uit mijn leesdip gehaald en wist mij te overrompelen. Ik raad deze roman dus absoluut aan. Tipje: houd absoluut de tissuebox bij de hand...


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Cargo

Vertaling: Hien Montijn

Prijs: Paperback € 20,99 / ebook €9,99

Publicatiedatum: 11 maart 2021

Pagina's: 256

ISBN: 9789403110219

Met dank aan uitgeverij Cargo voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page