top of page

Perfecte resten - Helen Fields

Toe aan een nieuwe thrillerserie? Dan denk ik dat ik jouw nieuwe verslaving heb gevonden: 'Perfecte resten' van Helen Fields. Het eerste deel van de veelbesproken serie over inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner. Benieuwd naar mijn mening? Je leest het hier!

Het verhaal

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…


Look & Feel

Bloedvlekken op het omslag maken duidelijk dat we hier met een thriller te maken hebben. Absoluut een uniek omslag dat nu eens tussen andere thrilleromslagen uitspringt; niet doordat de kleuren daarvoor zorgen, maar omdat hij eens even lekker anders is. Een beetje mysterieus; een vlinder die lijkt te liggen op een glasplaatje onder een microscoop? Ik begrijp niet helemaal de link tussen de vlinder en het boek, maar ik vind het cool (helemaal omdat alle andere delen die reeds zijn uitgebracht dezelfde stijl hebben)!


Deze uitgave is een paperback met iets dunner papier; vind ik zelf heel prettig bladeren. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in cijfers en zijn wisselend qua omvang. Soms beslaat een hoofdstuk slechts 2 pagina's en andere keren juist 6 pagina's.


Oordeel

Oké, wauw. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit echt een van de beste thrillers is die ik ooit heb gelezen. Het was spannend tot aan de laatste pagina. Eenmaal begonnen, was hij niet meer weg te leggen, dus wees gewaarschuwd!


Helen Fields heeft mij helemaal weten in te pakken. Met haar vlotte pen heeft ze een goed uitgewerkt verhaal neergezet met een waanzinnig einde (dat niet al te voorspelbaar is). Een tof aspect is dat het boek is opgedeeld in de perspectieven van twee personages: inspecteur Luc Callanach en de seriemoordenaar. Dat je als lezer ook de kant van de seriemoordenaar meekrijgt, geeft het boek een extra spannend sausje. Je krijgt er absoluut de kriebels van.


De hoofdpersonages, Luc en Ava, sluit je in je hart. Hun eigenschappen zijn duidelijk merkbaar en hun emoties worden goed weergegeven. Heerlijk om de relatie tussen de inspecteurs te zien groeien. Mooi om te zien dat Luc steeds meer over zijn verleden blootgeeft aan Ava, omdat hij haar vertrouwt.


Ben jij fan van M.J. Arlidge, Robert Bryndza of J.D. Barker? En bezit jij over een stevige maag? Dan ga je dit boek echt geweldig vinden (ik vond het zelf stiekem nóg beter dan Arlidge en Bryndza). Het zit ontzettend goed in elkaar en smaakt absoluut naar meer. Kan iemand mij nú deel 2 bezorgen? Geintje... die ligt natuurlijk al klaar, want ik móést gewoon doorlezen! Ik wil méér Luc en Ava!


Tip: dit eerste deel van deze serie is nu €9,99! Een mooi instapprijsje en daarnaast dus ook nog eens een leuke prijs als cadeautje voor de feestdagen.


Kortom: deze raad ik écht elke thrillerliefhebber aan! Deze thriller was voor mij helemaal perfect op alle fronten. Ik ben benieuwd of de volgende delen mij ook zo weten in te pakken.


Sterren: *****

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos Uitgevers

Auteur: Helen Fields

Prijs: €9,99 (paperback) / €7,99 (e-book)

Publicatiedatum: 26 september 2019

Pagina's: 416

ISBN: 9789026357503


Met dank aan Ambo|Anthos Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page