top of page

Rule of the Aurora King - Nisha J. Tuli

Oh, wat heb ik genoten van het eerste deel van de Artifacts of Ouranos-serie van Nisha J. Tuli: Trial of the Sun Queen. Gelukkig liet dit tweede deel niet lang op zich wachten én is hij ook nog eens lekker dik. Ik was er helemaal klaar voor om mij weer onder te dompelen in deze wereld. Graag vertel ik je hier wat ik van dit fantasyboek vond.


Let op: deze recensie kan spoilers bevatten van ‘Trial of the Sun Queen’!

Het verhaal

Lor wordt meegenomen door Nadir, de Auroraprins, en bevrijd van de Zonnekoning. Nadir is geïntrigeerd door haar: wie is deze eigenzinnige dame en welk geheim houdt ze achter? Maar Lor is niet van plan haar geheim prijs te geven, ook al voelt ze zijn aantrekkingskracht. Ze wil haar familie terugvinden én uit handen blijven van de Zonnekoning. Er zit maar één ding op: samenwerken met de Auroraprins en niet voor zijn charmes vallen. Zeker niet nu de toekomst van Ouranos aan een zijden draadje hangt...


Look & Feel

Het eerste wat opvalt als je naar dit boek kijkt zijn natuurlijk de felle paarse sprayed edges. Love it als een boek zo mooi wordt gemaakt! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige schutbladen (zie foto hieronder). Daar word je toch blij van?


De hoofdstukken zijn cijfermatig ingedeeld en wisselen dit keer ook in perspectief. Je beleeft dit keer het verhaal vanuit Lor en Nadir, maar je gaat ook terug in de tijd naar het perspectief van Serce (de grootmoeder van Lor); wat voor mij een goede toevoeging was en waardoor de geschiedenis achter deze fictieve wereld nog beter vorm krijgt.


Well done, uitgeverij De Fontein! Ik ben benieuwd waar jullie ons mee gaan verrassen bij boek drie...

Oordeel

WAT. EEN. BOEK! Ik heb hier enorm van genoten en vond ‘m boven het eerste deel van deze serie uitstijgen. De spanning zit er goed in dit keer en de auteur weet de lezer hiermee in haar greep te houden. Ik kon dit boek écht niet meer aan de kant leggen en voor ik het wist, was ik al door de meer dan 500 pagina's heen. Anders dan de bovenste foto van deze recensiepagina doet vermoeden, is dit boek ALLES BEHALVE SLAAPVERWEKKEND!


Het was voor mij geen enkel probleem om de draad weer op te pakken bij waar we waren gebleven na Trial of the Sun Queen, mede door de prettige schrijfstijl van de auteur. De personages en het plot zat nog goed in mijn geheugen gegrift. Ook was het dit keer écht zwijmelen geblazen, want als je het van een personage warm krijgt, dan is het wel van Nadir! Oh, what a man! Maak je dan ook klaar voor spicy scènes die de auteur al beloofde in het voorwoord van het eerste deel. En met dit einde... we weten (HOPEN) allemaal wat er gaat gebeuren in boek 3... Ik ben er in elk geval helemaal klaar voor!!!!


Het enige puntje van kritiek is voor mij de enorme gelijkenissen in dit boek met de ACOTAR-serie van Sarah J. Maas (dit viel mij ook al op in het eerste deel). De personages hebben héél veel overeenkomsten en er zitten ook gebeurtenissen in die wel heel erg lijken op die van ACOTAR. Vervelend? Nee, maar wel opvallend en een beetje jammer. Gelukkig weet de auteur ons ook te verrassen met genoeg nieuwe wendingen en avonturen, dus mij hoor je eigenlijk ook niet klagen.


Deel 3 (Fate of the Sun King) verschijnt op 26 november, dus wat mij betreft slaan we de zomer over en gaan we gelijk door naar de wintermaanden hahaha! Deze serie staat momenteel absoluut in mijn top 10 van beste fantasy-series, écht genieten. Twijfelde je nog om aan deze serie te beginnen? Niet doen, lezen!!!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgeverij: uitgeverij De Fontein

Auteur: Nisha J. Tuli

Vertaling: Mariella Manfré

Prijs: € 29,99 (gebonden) / € 11,99 (e-book)

Publicatiedatum: 30-05-2024

Pagina's: 544

ISBN: 9789026171963


Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page