top of page

Sintel en As - Mara Li

Toen Dutch Venture Publishing mij vroeg of ik Sintel en As wilde lezen, hoefde ik er geen twee keer over na te denken! De flaptekst beloofde veel goeds en online was ik al een paar keer de auteursnaam in positieve zin tegengekomen bij andere bloggers. Of het boek mijn verwachting waarmaakte? Je leest het hier!

De inhoud

‘Mijn naam is Sintel va-Assai, de rechtmatige Ká van As. Ze zullen voelen hoe ik brand!’


Van Sintel wordt gezegd dat ze het teken draagt van de Vuurmoeder, de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt. Sommigen zeggen dat ze gezegend is, velen geloven dat ze een heks is die het land kan vervloeken. Als dochter van de tirannieke Ká weet ze als geen ander dat hun wetten hard zijn, maar dat het leven in As nog harder is. Een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen, heeft een standvastige leider nodig. Maar dan gebeurt wat ze onmogelijk achtte: haar vader valt en zijn moordenaar neemt de troon over. Opgejaagd en op de vlucht gaat Sintel op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugkrijgen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien.


Look & Feel

Een mooie, niet al te dikke, hardcover. Ligt fijn in de hand en heeft wat dunner papier. De cover past mooi bij het verhaal en geeft duidelijk weer dat het hier om een fantasyboek gaat. Het is wel wat donker, dus in de boekhandel zal hij niet heel erg opvallen ben ik bang.


Leuk gedaan: elk hoofdstuk begint met een quote, citaat of fragment uit een brief of boek.


Oordeel

Wat een fijn fantasyboek is dit! Ik zat er vrijwel in het begin gelijk goed in door de toenemende actie, de personages waren goed uitgediept en natuurlijk mocht een kleine romance niet ontbreken. De worldbuilding was interessant. Knap hoe Mara Li door middel van een toegankelijke schrijfstijl een eigen wereld voor zichzelf heeft gecreëerd; de ongebruikelijke en fictieve woorden maken het voor de lezer niet lastiger om de wereld voor zich te zien. De stijl en het verhaal deden mij denken aan de boeken van Leigh Bardugo en S.A. Chakraborty; die fans zullen dit dan ook een fijn boek vinden.


Nog niet eerder las ik een boek van Mara Li, maar deze heeft mij absoluut nieuwsgierig gemaakt. Li biedt de lezer een fijne afwisseling tussen informatie, dialogen en verrassende gebeurtenissen waardoor de hoofdstukken gemakkelijk weglezen. Ik heb gelijk ook enkele andere titels van Mara als ebook gekocht, omdat ik benieuwd ben naar haar eerdere werk. Ik hoop dan ook dat het vervolg snel verschijnt, want de gebeurtenissen op het einde van dit boek doet ons snakken naar meer. Heerlijk!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Auteur: Mara Li

Prijs: €18,95

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: februari 2023

Pagina's: 280

ISBN: 9789493265424


Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page