top of page

Siren - Kiera Cass

Als tienermeisje was ik zwaar fan van De Selectie-serie van Kiera Cass. Een paar jaar gelden kocht ik ook ergens in de uitverkoop haar standalone Siren. Deze lag nu al geruime tijd in mijn boekenkast te verstoffen, dus hoog tijd om deze eens open te slaan. Heb ik hier net zo van genoten als van De Selectie-serie? Je leest het hier...

Het verhaal

Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.


Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar... maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?


Look & Feel

Dit boek is uitgegeven in de herkenbare stijl van Kiera Cass waarin er op de voorkant van de cover een mooie dame is te zien. Ze moet duidelijk hoofdpersoon Kahlen voorstellen. Een prima uitnodigende cover en hij staat ook zeker mooi naast de Nederlandse edities van De Selectie-serie.


Mooi is de folie op de titel. Dit maakt het net een stukje luxer en geeft je het gevoel van de glans van de zee. Zeer toepasselijk dus!


Oordeel

Eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld in dit boek. Het leest makkelijk weg met de fijne schrijfstijl van Kiera Cass die we van haar gewend zijn, maar ik mis de spanning die ik in eerdere boeken wel ontdekte. Ze had zo veel meer kunnen doen met het gegeven van sirenen en het echt wel een stukje spannender kunnen maken met de onderwerpen die ze tot haar beschikking had genomen. Regelmatig stelde ik mezelf de vraag: waar gaat dit heen?


De romance tussen Akinli en Kahlen maakte mij ook niet heel enthousiast; ik werd niet echt warm van Akinli die soms een beetje wanhopig overkomt (behalve aan het begin van het boek wanneer ze elkaar net leren kennen). Zo jammer!


Cass weet toch de aandacht van de lezer vast te houden en je wil dan ook graag weten hoe het afloopt. Het is een prima onderhoudend boek, maar ik had echt gehoopt op meer.


Sterren: ***

Specificaties

Oorspronkelijke titel: The Siren

Vertaler: Hanneke van Soest

Uitgever: Best of YA (Unieboek Het Spectrum)

Auteur: Kiera Cass

Prijs: €11,99 (e-book) > de paperback is helaas niet meer nieuw verkrijgbaar, maar wel tweedehands te vinden.

Publicatiedatum: 14-10-2016

Pagina's: 253

ISBN: 9789000353149

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page