top of page

Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer

Zeg je vakantiethriller, dan zeg je natuurlijk: Suzanne Vermeer! Nog niet eerder las ik een boek van deze populaire bestsellerauteur en dat werd met de komst van Sneeuwstorm nu wel eens tijd vond ik. Ik pakte (nog net niet) mijn koffers in en reisde in dit boek met Vermeer mee naar Noorwegen.De inhoud

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen.


Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…


Look & Feel

Een heerlijke frisse, winterse cover met een fotograaf in het midden. Perfect passend bij de inhoud van het boek. Uiteraard heeft ook dit boek de bekende witte rand om de cover die zo kenmerkend is voor de boeken van Suzanne Vermeer.


De hoofdstukken zijn cijfermatig ingedeeld en het lettertype leest zeer fijn. Het boek ligt lekker in de hand en is fijn floppy.


Oordeel

De timing van het lezen van dit boek had niet perfecter gekund! Ik las het boek terwijl er buiten een witte laag op de straten lag en er dikke vlokken uit de hemel vielen...


Sneeuwstorm is geschreven met lekker veel vaart. Ook de omgeving wordt zeer goed geschetst door de auteur. Ik waande mij echt even in de winterse omgeving van de Noordkaap. Heel erg knap hoe de auteur de juiste sfeer weet neer te zetten in dit boek. Ik kon de sneeuw bijna aanraken en de kou voelen. Bovenaan mijn reisverlanglijstje staat nu dank ook absoluut een reis naar de Noordkaap, inclusief Noorderlicht. Daarnaast zit de thriller ook nog eens vol kleine leerzame weetjes over het landschap en wat je bijvoorbeeld nodig hebt voor je reis daar naartoe. Heel handig!


Al eerder las ik ergens dat deze auteur er een handje van heeft om de thrillers als een soort roman te beginnen, waarna de spanning langzaam wordt opgebouwd. Dat is ook het geval in Sneeuwstorm. Best interessant, want je hebt geen idee waar het verhaal naartoe gaat en wacht haast ongeduldig op het moment dat het losbarst. Het verhaal is heerlijk en je vliegt er doorheen, maar minpuntje is wel dat het niet altijd even geloofwaardig is (wie reist (lees: vliegt van Skarsvåg naar Oslo) er nu iemand achterna die je niet zo goed kent?). Gelukkig zit het plot prima in elkaar en vallen de puzzelstukjes goed samen op het einde.


Nog een positief puntje: de prijs van het boek! Zó fijn als een boek niet de hoofdprijs kost. Deze is slechts €17,50.


De schrijfstijl maakt mij absoluut benieuwd naar meer werk van Vermeer. Gelukkig verschijnt de nieuwe al op 23 april: Bloemeneiland.

 

Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

Auteur: Suzanne Vermeer

Prijs: € 17,50 (paperback) | € 12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 16 januari 2024

Pagina's: 320

ISBN: 9789400515802


Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page