top of page

Stormbruid - Rosemary Hart

Een gedwongen huwelijk, een broeiende oorlog en een monster in het donker. Dat is wat ons wordt beloofd in Stormbruid van Rosemary Hart. Dit was het eerste boek dat ik las in 2024. Benieuwd wat ik ervan vond? Dat vertel ik je natuurlijk weer hier!De inhoud

Mijn hele leven wilde ik maar twee dingen: gezien worden door mijn vader, en trouwen met mijn verboden soldatenliefje, Ștefan. Maar mijn vader zit diep in de schulden bij de man die als enige tussen ons en een totale oorlog met barbaarse indringers staat: Heer Constantin. Hij is een strenge en ernstige man, met zwarte ogen die recht in mijn ziel priemen. Als ik eerlijk ben, maakt hij me bang. Ik wil niets met hem te maken hebben, laat staan dat ik zijn bruid wil worden. Maar het lot is bitter. En als meisje heb ik geen stem in de onderhandelingen. Tegen mijn wil word ik meegenomen naar de Stormburcht, zijn verre en donkere vesting, waar alles vreemd en grimmig is. Gesloten kamers en donkere gangen zijn overal om me heen. Maar zelfs als ik alleen in mijn kamer ben, ben ik niet alléén. Iemand roept mijn naam. Ik ben te klein voor deze plek. Waarom wil de Heer van de Stormburcht uitgerekend mij?


Look & Feel

Een apart formaat boek, maar dat maakt de leesbaarheid absoluut niet minder fijn. Het boek ligt lekker in de hand en het lettertype is goed leesbaar, zelfs prettig.


De cover geeft ons zeker de duistere, romantische sfeer die de inhoud van het boek ook heeft. Goed gekozen!


De hoofdstukken worden afwisselend verteld vanuit het perspectief van Ioanna en Constantin, waardoor je hen goed leert kennen.


Oordeel

Nog niet eerder las ik iets van deze auteur, maar ik las wel veel positieve recensies over de eerdere boeken van deze auteur. Vol enthousiasme heb ik mij dus gestort op Stormbruid...


En ik werd niet teleurgesteld! De auteur wist mij vrij direct beet te pakken door haar opzwepende, beeldende en toegankelijke schrijfstijl. Er zit lekker veel vaart in het verhaal; er gebeurt genoeg om de aandacht van de lezer vast te houden, waardoor deze wil blijven lezen. Ook de personages zijn goed uitgewerkt, waardoor je je verbonden voelt met hen. Slim om de perspectieven te wisselen tussen deze personages. Hierdoor kruip je écht in hun hoofd en kan je van beide personen de beweegredenen goed volgen. Verder is het good to know dat de auteur niet schuwt van steamy scénes die menig lezer in vuur en vlam zullen zetten. Ik had absoluut verwacht dat ik een roman in handen had, maar ik zag niet aankomen dat er een vleugje fantasy in dit boek verwerkt zit (ik dacht dat er met 'een monster in het donker' een gemene graaf of een wraaklustige gevangene in de kerkers of iets dergelijks werd bedoeld haha!). Knap gedaan, maar het gaf het boek wel een beetje een vreemde wending als je het niet verwacht.

 

Ik ben absoluut benieuwd naar meer verhalen van deze auteur, want ik vond Stormbruid een heerlijk boek om dit jaar mee te beginnen! Écht een fijn boek!


Extra leuk: de auteur heeft een companio novella aangekondigd van Stormbruid, waarin het verhaal van de personages Teodora en Grigore kunt lezen. Deze verschijnt 5 februari a.s. en zal ook te lezen zijn via Kobo Plus.

 

Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Rosemary Hart (eigen beheer)

Auteur: Rosemary Hart

Prijs: € 22,- (paperback) | € 6,99 of gratis via Kobo Plus (e-book)

Publicatiedatum: 12 oktober 2023

Pagina's: 380

ISBN: 9789403702865


Met dank aan Rosemary Hart voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page