top of page

Strik erom - Lisanne Stam

Mijn favoriete tijd van het jaar komt er weer aan: Kerstmis! Toen Strik erom van Lisanne Stam op de deurmat viel deed ik dan ook even een vreugdedansje, want hiermee kan ik alvast lekker in de stemming komen. Hoe heerlijk ziet de cover er weer uit? Well done, Another View! Is het verhaal net zo lekker? Dat vertel ik je hier!


De inhoud

Mirre werkt voor een kerstpakkettenbedrijf, Kerstravaganza, dat bijzondere, high-end kerstpakketten samenstelt. Op een ochtend wordt ze door haar baas onthaald op groot nieuws: Kerstravaganza gaat fuseren met de grote concurrent Kerst-en-Klaar. Om het nog erger te maken, moet Mirre voor de volgende kerst samenwerken met de ongeïnteresseerde Sylvester, die geen oog heeft voor wat bijzonder is, maar alleen een keiharde onderhandelaar is. Voor zo min mogelijk geld stelt hij de kerstpakketten samen van de gigant. Mirre vindt Sylvesters werkwijze verschrikkelijk; hij kan daarentegen haar creativiteit niet begrijpen.


Het tweetal gaat met tegenzin samen naar Oostenrijk om inspiratie op te doen. Dat blijkt een grote uitdaging. Lukt het hen om harmonieus de samenwerking aan te gaan? En wat heeft de trip in petto dat wellicht het mooiste cadeau zal zijn?


Look & Feel

Ik ben al een tijdje fan van de illustraties van Another View (https://www.joinanotherview.nl/), dus dat zij de cover heeft ontworpen is voor mij al een groot pluspunt. Dit ziet er toch heerlijk uit? Ik krijg helemaal de kerstkriebels!


Oordeel

Oké, je mag drie keer raden welke radiozender ik had aanstaan tijdens het lezen van deze roman.... Ik kwam helemaal in de juiste stemming hahaha! Deze roman is gratis te vinden voor Kobo Plus-abonnees, dus daar werd ik héél gelukkig van. Ik kon dan 's avonds doorlezen op mijn ereader als mijn vriend wilde slapen en de lichten uit moesten.


Even over de inhoud: het verhaal is ontzettend leuk bedacht en is goed opgebouwd. De personages zijn leuk uitgewerkt en je krijgt een goed beeld bij hun persoonlijkheden. Helaas kan ik echter niet vol overtuiging zeggen dat ik het een fijne roman vond; de schrijfstijl van de auteur past totaal niet bij mij. De auteur voelt voor mij soms wat geforceerd grappig aan en de woordkeuzes zijn soms merkwaardig. Voorbeelden zijn: 'balorigheid', 'een uiltje knappen', 'piljes weggeklokt' en 'dien ik haar van repliek'.


Kortom: ik denk niet dat ik snel nog een roman van deze auteur zal lezen. De schrijfstijl van Lisanne Stam is niet voor mij weggelegd. Wel raad ik je aan om eens wat andere recensies over dit boek te lezen, want over het algemeen wordt hij zeer goed beoordeeld. Wellicht is het wel iets voor jou?


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: ​​April Books

Auteur: Lisanne Stam

Prijs: ​​​€20,- (paperback) | €8,- of gratis in Kobo Plus (e-book)

Publicatiedatum: ​26.10.2023

Pagina's: ​​260

ISBN: ​​​9789464820423

Met dank aan April Books voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page