top of page

The Idea of You - Robinne Lee

De frisse, zomerse cover van The Idea of You lonkte naar mij. En toen ik las dat Taylor Jenkins Reid én Colleen Hoover positief waren over deze roman, kon ik niet anders dan er snel in beginnen. Was ik net zo positief over dit verhaal van Robinne Lee als deze twee topauteurs? Dat vertel ik je graag hier!

Het verhaal

Voor de media is Hayes Campbell de ster van een waanzinnig populaire Britse boyband. Voor zijn fans is hij de ondeugende en vriendelijke frontman wiens kuiltjes en extravagante kledingstijl hen gek maken. Voor Solène Marchard is hij gewoon een knap gezicht op de poster in de kamer van haar puberdochter. Tot een toevallige ontmoeting hen samenbrengt. De aantrekkingskracht is enorm, de chemie elektrisch. De affaire is Solène's geheim, maar voor hoe lang?


Look & Feel

Een heerlijke frisse, zomerse cover die de fans van Taylor Jenkins Reid zal aanspreken (helemaal met de quote van TJR herself die op het boek staat!). Ik kreeg er een beetje Daisy Jones & The Six-feelings bij! Heel tof!


Oordeel

Al binnen de eerste twintig pagina’s besloop mij een gevoel van ongemakkelijkheid. Wilde ik wel een verhaal over een romance tussen een twintigjarige en 40+er lezen? Eigenlijk niet. Deze age gap ging mij een beetje te ver (en dat dit boek ging over een relatie tussen twee mensen met zó'n groot leeftijdsverschil, dat was mij op voorhand niet duidelijk na het lezen van de flaptekst. Daarnaast werd het ook zeer benadrukt door zinnen als: 'Ik had je moeder kunnen zijn'.


Robinne Lee heeft een fijne en filmische schrijfstijl die ervoor zorgt dat je tóch blijft lezen; ik bleef hopen dat Solène de relatie met de jonge Hayes zou beëindigen, al was het alleen al voor het welzijn van haar dochtertje. Helaas maakte de voortkabbelende relatie en het toenemende ongemak van haar dochter dat ik geen sympathie voelde voor de hoofdpersonen. Een ander minpuntje: de dialogen waren af en toe warrig en niet goed te volgen, maar dit kan natuurlijk ook aan de vertaling liggen.


Heb ik dit boek met plezier gelezen? Die vraag vind ik lastig om te beantwoorden. Ja, ik vloog door het boek heen vanwege de toegankelijke, fijne schrijfstijl, het unieke kijkje backstage in de wereld van bekende personen én doordat ik wilde weten hoe het zou aflopen, maar door het aanhoudende gevoel van ongemak door de relatie tussen de hoofdpersonen, ben ik eigenlijk ook wel blij dat ik 'm uit heb.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgeverij: Oceaan Boeken

Auteur: Robinne Lee

Vertaling:

Prijs: € 20,99 (paperback) / € 12,99 of gratis in Kobo Plus (e-book)

Publicatiedatum: 24-04-2025

Pagina's: 416

ISBN: b9789046831991


Met dank aan Oceaan Boeken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Kommentare


RECENTE BERICHTEN

bottom of page