top of page

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Voor Moederdag gaf ik mijn moeder de nieuwe Jill Mansell: Tot aan de zon en terug. Dit boek ziet er alleen al uit als een cadeautje, want alle pagina's zijn roze! Bij het aanzicht van dit boek wordt je gelijk vrolijk, maar word je net zo blij van de inhoud?

Het verhaal

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.


Vannacht heb ik een sneeuwpop gemaakt met het meisje waar ik mee ga trouwen


Look & Feel

Zelden heb ik zoiets verrassends op de deurmat gevonden! Luitingh-Sijthof wist mij te verrassen met een heerlijk roze pakket! Een toffe papieren vaas, een geweldige boekenlegger gemaakt van bloempapier en… het nieuwste boek van Jill Mansell! En wat voor boek! Een geweldige roman met naast een vrolijke cover ook nog eens 349 roze pagina’s! Op de matte voorzijde zijn de letters van Jill Mansells naam in in glans gedrukt, net als haar foto op de achterzijde.


De binnenzijdes van de cover zijn bedrukt met vrolijke aquarelbloemen. Een uniek feestje in de boekenkast dus.


De roze pagina’s zorgen er denk ik voor dat het boek wat zwaarder is, maar dat leest niet vervelend. Alhoewel ik witte pagina’s prettiger vind lezen, vind ik het voor deze ene keer wel heel leuk! Ik kreeg ook veel nieuwsgierige reacties van mensen die het boek op mijn leesstapel zagen liggen: het boek vraagt er gewoon om om gelezen te worden 😉

Oordeel

Deze roman van Mansell is er weer één zoals we van haar gewend zijn; een échte feelgoodtreffer.

Wel vrij voorspelbaar, maar vlot geschreven met humor en vol (zoetsappige) liefde. Altijd weer een leuke, verrassende verhaallijn waardoor het net niet té zoetsappig is.


De verhaallijn rondom de hoofdpersonen worden afgewisseld met die van een aantal andere personages, waardoor je best veel moet schakelen. Maar alles zit prima in elkaar, precies zoals we van Mansell gewend zijn.

Ook voert zij telkens een maatschappelijk thema als rode draad door haar verhalen. In deze roman is dat hulp aan kinderen met beperkingen en komt het leven in een terminale fase voorbij. Alles verweven met een luchtige manier van schrijven, op z’n Mansells. Juist dat is wat haar boeken voor een breed publiek zo populair maakt.


De uitvoering van het boek verdient zeker die 5 sterren. Jammer dat ik de voorspelbaarheid in dit geval iets minder aantrekkelijk vond, maar haar schrijfstijl blijft altijd een feestje! Al met al een fijne weglezer die zeker die 4 sterren verdient.


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Jill Mansell

Prijs: € 21,99 / E-book € 12,99 / Luisterboek € 14,99

Oorspronkelijke titel: And Now You’re Back

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: april 2021

Vertaling: Marja Borg

Pagina's: 354

ISBN: 9789024593101


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page