top of page

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Een boek dat perfect is voor de fans van Sarah J. Maas? Kom maar door uitgeverij De Fontein! Trial of the Sun Queen van Nisha J. Tuli ziet er niet alleen heerlijk uit, maar heeft ook een inhoud om van te smullen. Ik mocht meedoen aan de blogtour, dus mijn volledige recensie lees je hier!Het verhaal

Lor leeft al jaren in de gruwelijke gevangenis van de nietsontziende koning Aurora. Ze heeft nog maar één wens: hem laten boeten voor wat hij haar heeft aangedaan.


Wanneer Lor onverwacht bevrijd wordt, komt ze terecht in het hof van de rivaliserende Zonnekoning. Daar wacht haar een dodelijke competitie: ze moet met negen vrouwen strijden om zijn hand. Als Lor zijn hart kan veroveren, wordt zij koningin en kan ze eindelijk wraak nemen. Maar de andere kandidates doen er alles aan om haar uit te schakelen. Voorgoed…


Look & Feel

Tjsa, ik kan niets anders zeggen dan: WAT EEN HEERLIJKE UITGAVE! Een gebonden edtie mét sprayed edges en bedrukte schutbladen. Als extraatje zat er een boekenlegger met artwork in, hoe tof? Alleen al vanwege de uitgave wil je dit toch?


De hoofdstukken wisselen elkaar af in perspectief tussen Lor en prins Nadir, de zoon van de Aurorakoning. In het begin even wennen, want ik vond Lors verhaal toch wel heel cool, maar na een tijdje wordt steeds duidelijker waarom we Nadir ook volgen. Goed bedacht!Oordeel

Wát was dit een heerlijk boek! Ik kon mij echt even onderdompelen in een nieuwe wereld en wilde eigenlijk mijn leven even on hold zetten, zodat ik ‘m in een keer kon uitlezen. Een zeer fijne en toegankelijke schrijfstijl. Dit is ook een goed boek voor iemand die niet frequent fantasy leest, maar wel graag eens een fantasyboek zou willen proberen.

 

Absoluut een grote aanrader voor fans van Sarah J. Maas en haar ACOTAR/Hof van Doorns en Rozen-serie. Wat mij betreft wel soms iets té veel gelijkenissen met ACOTAR; zo deed Gabriel mij ergens een beetje denken aan Lucien van ACOTAR, moet de hoofdpersoon allemaal heftige testen doorstaan en lijkt ze in karakter ook echt wel heel erg op Feyre én deden ook de Zonnekoning en Nadir mij allebei aan een hoofdpersoon van ACOTAR denken (ik kan niet zeggen wie zonder te spoilen...). Dat is dan ook mijn enige punt van kritiek op dit boek. Het leek soms iets té veel op A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas. Hopelijk wijkt Nisha J. Tuli in het tweede boek wat meer af van de verhaallijnen en personages van Maas.

 

Trial of the Sun Queen is een fantasyboek met zeker wat spicy-scènes. Voorin het boek staat zelfs een voorwoord van de auteur waarin ze belooft dat het level van spicyness nog hoger wordt in de volgende delen. Dat belooft wat!

 

Hallo? Uitgeverij De Fontein? Kunnen we misschien deel 2 iets eerder krijgen? Want ik weet niet of ik nog 2 maanden kan wachten… I need it now!

 

Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij De Fontein

Auteur: Nisha J. Tuli

Oorspronkelijke titel: Trial of the Sun Queen

Prijs: € 24,99 (gebonden) / € 10,99 (e-book)

Publicatiedatum: 27-02-2024

Pagina's: 440

ISBN: 9789026171956

 

Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page