top of page

Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh

Het is bijna kerst als Molly en Andrew elkaar voor het 10e jaar treffen op het vliegveld in Chicago om ieder te vertrekken naar hun ouderlijk huis in Ierland. Twee mensen die de kerstperiode totaal anders beleven met hun familie. Maar wat ze niet konden voorzien gebeurt; hun vlucht gaat niet door in verband met een gigantische sneeuwstorm. Wat heeft de kerst dit jaar voor hen in petto?

De inhoud

Op het vliegveld treffen Andrew Fitzpatrick en Molly Kinsella elkaar dit jaar voor de 10e keer. Ze nemen ook dit jaar weer de laatste vlucht voor kerst, om huiswaarts te keren naar hun familie. Terwijl Molly's kerst thuis heel anders wordt gevierd, zonder kerstboom, cadeautjes of andere versieringen, wordt ze toch door haar ouders en zwangere zus thuis verwacht. Bij Andrew daarentegen wordt de kerstperiode groots gevierd met het hele gezin en is daarom voor hem ook erg belangrijk.


Beiden wonen en werken in Chicago. Andrew is fotograaf en Molly een gedreven jurist en werkt zich een slag in de rondte. Toch is het juist nu dat Molly zich afvraagt of dit is wat ze graag de rest van haar leven wil doen. Maar een nieuwe stap zetten is niet makkelijk als je je telkens afvraagt wat je nu echt graag wilt.


Op deze tiende gezamenlijke terugvlucht naar huis, zit het hen ook nog eens echt niet mee als ze worden overvallen door een enorme sneeuwstorm die het vliegverkeer richting Ierland voorlopig stil legt. Omdat Molly zich realiseert hoe belangrijk de kerst thuis te vieren is voor Andrew, zet ze alles op alles om Andrew toch bij zijn familie te laten zijn. Alle vervoersmiddelen worden ingezet; treinen, taxi's en boten, om toch maar op tijd thuis te komen. Tijdens deze complexe, en vooral langdurige reis, blijken hun verschillende manieren om kerst te willen vieren toch minder anders dan gedacht en krijgt de kerst toch een andere invulling dan eigenlijk voorspeld…


Look & Feel

Een matte winterse cover met een fijne kerstuitstraling; heerlijk met de decembermaand voor de deur!


Oordeel

Een fijn boek om de naderende decembermaand mee in te luiden!

De eerste hoofdstukken worden afgewisseld in periodes gedurende de 10 afgelopen kerstperiodes, hetgeen het voor mij wel wat "saai" maakte, er leek haast geen vaart in te zitten aangezien alles zich grotendeels op het vliegveld en in het vliegtuig afspeelde.


Halverwege het boek kreeg het verhaal een andere wending en werd de verhaallijn aantrekkelijker door de vaak humoristische gebeurtenissen die elkaar opvolgden. Het werd geen zoetsappig en voorspelbaar liefdesverhaal maar meer een humoristisch reisverslag met een verrassende draai. Heerlijk ook hoe Catherine Walsh de familieverhoudingen weet weer te geven en de karakters van alle familieleden zo prachtig omschrijft. Eigenlijk jammer dat juist die pas in de 2e helft van het boek aan de orde komen, ik heb ervan genoten.


Al met al voor mij 3 (kerst)sterren waard; een heel leuk boek om die fijne decembermaand straks te verwelkomen!


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: A.W. Brua Uitgevers

Auteur: Catherine Walsh

Vertaald: Ineke de Groot

Prijs: €20,99 (paperback) | €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 25.10.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789400516731


Met dank aan A.W. Brua Uitgevers voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

댓글


RECENTE BERICHTEN

bottom of page