Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Een feelgoodroman van eigen bodem? Marijke Vos verraste mij met Wedden dat ik blijf en nam mij mee in het leven van de stadse Debby die samen met haar zus Hilde de dagelijkse sleur meer dan zat is…

Het verhaal

Als Debby haar zus Hilde ziet worstelen met de balans tussen gezin, relatie en werk, realiseert ze zich dat ze zelf ook dagelijkse een flinke slag aan het leveren is. De telkens terugkerende drukte op de weg tijdens haar autoritten maakt het er allemaal niet beter op met haar overvolle agenda. Keuzes maken onder deze omstandigheden is niet echt Debby’s ding zeg maar…


Samen met haar zus oppert ze gekscherend het idee om de drukke randstad om te ruilen voor het idyllische platteland. Maar de grap wordt eigenlijk steeds aantrekkelijker voor de zussen om uit te voeren en plannen worden gesmeed…


De zussen zijn er klaar mee en gooien het roer volledig om. Na vele internetzoektochten lijkt hét perfecte dorp gevonden en plannen worden ten uitvoer gebracht. Debby besluit een vervallen boerderij op te knappen en haar droom te verwezenlijken door alpaca's te houden. Er staat ze een flinke uitdaging te wachten: ze worden geconfronteerd met de echte dorpsmentaliteit, het dialect en de vaak dwarse wantrouwende dorpsgenoten. En dan hebben we nog de strijd tussen de veilige stadse Stijn die haar als zijn eigendom beschouwd en een aantrekkelijke dierenarts die haar nieuwe dorpse leven zomaar binnenwandelt. Welke weg zal Debby gaan volgen om uiteindelijk haar rust te vinden?


Look & Feel

De illustratie op de cover laat niets te raden over; het kan niet anders dan dat we hier met een absolute feelgood te maken hebben. Een aantrekkelijke matte voorzijde, opgesierd met glanzende details, zo leuk om te zien!

Deze keer geen dikke witte pagina’s maar wat dunnere, crèmekleurige bladen waardoor het boek lekker in de hand ligt en lekker doorbladert.


Oordeel

Ben je op zoek naar een écht feelgoodboek? Dan moet je deze roman lezen! Ik had nog niet eerder een boek van Marijke Vos gelezen en werd echt aangenaam verrast door haar vlotte schrijfstijl zonder nonsens. Heerlijk luchtig en met een flinke dosis humor spat de feelgood er vanaf. Geen bijzonder plot maar dat is ook absoluut niet nodig omdat het verhaal op zich al goed genoeg is en vol zit met verrassende wendingen.


Personages worden door Vos heel duidelijk neergezet met hun (eigen)aardigheden waardoor het verhaal vloeiend te lezen is en je je een goed voorstelling kan maken van alle voorbijgangers.


Door er ook zo nu en dan een maatschappelijk puntje door heen te weven wordt het niet alleen een ‘gemakkelijk’ verhaal, maar lezen we hier een geloofwaardige feelgood. En laat dat nu een formule zijn waar ik wel van houd!


Kortom: een absolute 4-sterrenaanrader! Stop ‘m in je vakantiekoffer of leg ‘m op je leesstapel. Daar ga je geen spijt van krijgen!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Prijs: €15,99 (paperback) / €10,99 (ebook)

Publicatiedatum: 02/06/2021

Pagina's: 336

ISBN: 9789402708240


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN