top of page

Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

De cover van deze nieuwe feelgood vraagt erom om gelezen te worden, heerlijk toch? Hij oogt vrolijk, fris, zomers en liefdevol. Is de inhoud net zo fijn als de cover?

Het verhaal

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…


Look & Feel

Het omslag doet ons een heerlijke zomerse feelgood verwachten, maar na 50% van het boek te hebben gelezen, bevindt de lezer zich nog steeds in winterse, koude sferen. Er is zelfs een sneeuwstorm waar het hele dorp door in de ban is. Sterker nog, het wordt pas mooi weer op de laatste vijf pagina’s… De cover is dus vrij misleidend, maar ziet er absoluut aantrekkelijk uit.


Oordeel

Welkom thuis in Love Heart Lane van Christie Barlow deed mij een beetje denken aan de Virgin River-serie van Robyn Carr; een klein stadje/dorpje, iedereen kent elkaar en de roddels gaan als een lopend vuurtje. Het verhaal is lekker kneuterig en niet altijd even geloofwaardig, maar dat is deels de charme van het boek. Niet te veel van verwachten en gewoon lekker lezen!


In het begin zit er net even te veel vaart in het boek en worden de personages rap geïntroduceerd. Je onthoudt ze gelukkig wel eenvoudig, omdat er meerdere keren wordt benadrukt wie ze zijn. De lezer bevindt zich in de Schotse Hooglanden en de auteur weet die sfeer dan ook goed neer te zetten. Bijvoorbeeld door de namen van personages (o.a. Fraser, Fergus, Hamish en Bonnie) en de omschrijvingen van de locaties.


Voor mij was het grootste minpunt aan deze roman dat ik écht een zomerse feelgood had verwacht, maar winterse sneeuwstormen en warme chocolademelk met slagroom kreeg voorgeschoteld. Zo jammer hoe de lezer hierin wordt misleid door de cover.


Het was al met al een prima boek voor even tussendoor. Geen kwalitatief hoogstandje en er gebeurt niet al te veel, maar het las lekker weg. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het volgende boek en hoe het de personages vergaat. Christie Barlow heeft mij dus stiekem toch nieuwsgierig gemaakt naar meer.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Christie Barlow

Prijs: €29,99 / E-book €4,99 / Luisterboek €14,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 336

ISBN: 9789024599462


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page